Doodle dag 6: Vilken generation tillhör du?

Idag handlar det om generationsklyftan i det moderna samhället. Generationer har alltid nött mot varandra och den äldre generationen har alltid skakat på huvudet åt den yngre, medan den yngre tycker den äldre inte fattar någonting.

Så långt inget nytt.

Det som är nytt, eller nygammalt är att generationsgränserna inte längre lika självklart har att göra med kronologisk ålder. Farmor Gun till exempel hör till den unga generationen så farmor hon är.

vilken generation tillhör du?

Det som också är ovanligt är att generationsklyftan spänner över ett paradigmskifte, där många av de sanningar vi lärt oss om vårt samhälle är ungefär lika aktuella som dronten. Dead as a dodo, som Lewis Carroll uttryckte saken. De som sitter som beslutsfattare idag befinner sig överlag på fel sida generationsklyftan och fattar därför beslut baserade på gårdagens förutsättningar. Gårdagens frågor är inte ointressanta, men detta ensidiga fokus riskerar att låsa fast oss och få oss att stagnera.

Vi har ett försteg i Sverige idag, eftersom vi på många sätt befinner oss i det nya samhällets framkant. Men sådana fördelar har vi haft tidigare och försuttit, eftersom de som fattat strategiska och praktiska beslut inte förstått vad som krävs och hur man förvaltar sådana saker. Som jag ser det kan vi försätta möjligheten igen, eller våga se framåt istället för bakåt och rida på vågen…

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , .
This entry was posted in Allmänt fribasande, Alster, Humor, Politik and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

4 Comments

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by Piratbloggar, Johnny Olsson. Johnny Olsson said: RT @piratbloggar: Sagor från livbåten: Doodle dag 6: Vilken generation tillhör du?: Idag handlar det om generationsklyftan i d… http://tinyurl.com/2chdwmk [...]

 2. Fredrik Larsson skriver:

  Som bild och text mycket slagkraftigt – men inte en bild jag kommer att printa och sätta upp på anslagstavlor (däremot en PP-planch omgiven av vovvarna. helgonen, tystnaden och nyckelhålet tror jag kan bli kul).

  För övrigt – det är ok hoppas jag att printa dina bilder och använda som kampanjmaterial? Jag har bara tagit det för givet men lika bra att fråga.

  Mvh
  Fredrik Larsson

 3. Marcus Fridholm skriver:

  Det är klart du kan. Men vänta till imorgon, för då lägger jag ut hela serien i lite mer tryckvänligt format.

 4. Fredrik Larsson skriver:

  Super – tack

  /FL

One Trackback

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by Piratbloggar, Johnny Olsson. Johnny Olsson said: RT @piratbloggar: Sagor från livbåten: Doodle dag 6: Vilken generation tillhör du?: Idag handlar det om generationsklyftan i d… http://tinyurl.com/2chdwmk [...]

 • I soffan kan ingen höra dig skrika
 • Tidigare inlägg

 • Donera till EU-valkampanjen!
 • Arkiv

 • Kommentarer

 • Christian Engström, din röst i EU