Doodles dag 3: tänk inte själv lille vän

Det är få felsägningar jag blivit så störd på som när Margot Wallström intervjuades i irländsk TV i samband med folkomröstningen om EU-fördraget.

Troligen omedveten om det själv, gav hon ett perfekt exempel på sanningen i den här doodlen:

Tänk för all del inte själv...

Eller vad sägs om det här:

Let’s leave it to the leaders to discus what to do in a situation like this…

(Låt oss lämna det till ledarna att diskutera vad man skall göra i en sådan här situation…)

Sådan är politikernas attityd gentemot sina medborgare. Man ger dem ett val, men bara om de väljer rätt. Blir det fel så skall man lämna det till ledarna att klura ut hur de kan manipulera fram det resultat de ville ha redan från början. Det finns en sådan inneboende arrogans i hela resonemanget, en arrogans jag önskar man kunde påstå var undantaget som bekräftar regeln.

Ett av de mest slående exemplen på hur det påverkar politiken är hur debatt och beslut om teledatalagring/datalagringsdirektivet flyttats till efter valet. Vare sig Ask eller Bodström är det minsta intresserade av att den debatten skall få inkräkta på vård-skola-jobb debatten.

Skulle den komma upp i valrörelsen kommer det ju framgå med all önskvärd tydlighet att såväl sossar som moderater tänker införa den. Skulle folk bli tvungna att tänka till och få tänka själva, skulle frågan vara lika omöjlig att få in i sin prydliga lilla låda som det är att skrapa ett utspillt glas mjölk tillbaka in i glaset.

Sådan är politiken, vi är röstboskap och våra politiker vet bättre än vad vi gör om vad vi borde tycka.

     /´¯/)
     /¯../
    ./…./
  /´¯/’…’/´¯¯`·¸
  /’/…/…./……./¨¯\
 (‘(…´…´…. ¯~/’…’)
  \……………..’…../
  .”…\………. _.·´
   \…………..(
  ..\………….\…

5 svar på ”Doodles dag 3: tänk inte själv lille vän”

 1. Hej.

  Hade det inte varit bra om länken till den här filmen med Margot Wallström fanns på tpb3-sidan på piratpartiet.se? Eller om lite info om datalagringsdirektivet också fanns där?

  Som det är nu finns ingen fakta, bara tomma påstående. Lägg till! 🙂

 2. Dagens text är så klockren som den någonsin kan bli! Exakt så har jag känt i hela mitt vuxna liv (50+). Jag drar mitt strå till stacken genom att länka till texterna.

 3. Tejpad:

  +1

  Det var så här vi drogs in i EU, det är så här vi ska byta krona mot euro, hur tydligt det än syns att vi klarar oss bättre med kronan… och det är så här vi ska förlora vår demokrati.

  Att stå för ett alternativ till denna arrogans är minst lika viktigt för PP som någon sakfråga.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.