Me is a doodle-maker

Idag onsdag drar Piratpartiets annonskampanj på The Pirate Bay igång. I en dryg vecka har jag vetat om den, fast vi har hållit den tätt emot kroppen för att det inte skall spekuleras så mycket.

Kampanjen består i att vi tar över The Pirate Bays framsida. Istället för piratskeppet, så har vi gjort egna piratparti-doodlar (grafik) och varje doodle leder till motsvarande text på piratpartiet.se, som förklarar mer. I övrigt fungerar sidan naturligtvis som vanligt.

Det innebär att vi under en veckas tid kommer nå ett par miljoner användare per dag med våra bilder.

Jag blev tillfrågad om jag ville teckna bilderna/doodlarna och kunde inte motstå frestelsen. Så den senaste veckan har jag suttit varje ledig minut och spånat, skissat och tecknat förslag på doodlar. Att sambon inte kastat ut mig är ett litet underverk i sig.

Den första dagens grafik handlar om allt som INTE diskuteras i den här valrörelsen: sveken ifråga om FRA, IPRED, det kommande datalagringsdirektivet, The Pirate Bay-rättegången och allt annat som skulle kunna ge Piratpartiet positiv uppmärksamhet och draghjälp.

Det finns fem partiledare med igentejpad mun på bilden. För det är tyvärr lite för tydligt att det är sossar och moderater som håller i piskan här: om de inte så tydligt ville samma sak med integriteten, om än med olika formulering och förpackning, så skulle det vara svårare att få alla att helt lämna de frågorna därhän.

Det är ju knappast så att frågor om integritet, rättssäkerhet och informationsfrihet är ointressanta. De är grundpelare i en demokrati.

PS Jag behöver fortfarande din hjälp (bidrag/jobb/uppdrag), läs vad jag menar här… DS

24 svar på ”Me is a doodle-maker”

 1. @Micke vK: Jasså det säger du?

  Jag antar att det förklarar varför ni står på barrikaderna och ifrågasätter varför diskussion och beslut om datalagringsdirektivet skjutits på till efter valet?

  Jag antar att det är därför era valaffischer innehåller kritik mot FRA, Ipred och andra liknande dumheter?

  Jag antar att ni är beredda att fälla en röd-grön regering om ni inte får gehör i de här frågorna?

  Jag vilar min väska.

 2. Eh, OK, så de tre sakerna är vad som krävs för att kvalificera sig för att inte ha ”igentejpad mun”? Finns det något sätt Vänsterpartiet skulle kunna kvalificera sig för ett erkännande av att vi försöker debattera frågorna, med mindre än att vi uppgår i Piratpartiet?

  Jag är f ö väldigt glad att datalagringsdirektivet skjutits på till efter valet. Den enda framgångsrika strategi jag kan se där (givet S & de borgerliga) är att skjuta på det så länge att EU-domstolen hinner döda direktivet. Tycker du att vi borde fokuserat på processen istället för innehållet när vi skriver om DLD i valkampanjen, eller hur menar du?

  Och jag är fortfarande nyfiken på vad S skulle ha förlorat på vårt integritetsmanifest.

 3. Flattrd!! Det förtjänar du 🙂 Det är vad jag kan hjälpa dig med, förutom spridning om det, vilket jag ska ge mig på sen!! 🙂

   

  Ta hand om dig, and keep up the good work!

 4. Nice 😀

  Bara en undran: Ligger det en engelskspråkig version för utländska besökare till TPB? Om möjligt kanske det vore en bra idé annars!?

 5. @Micke vK: Det som är illa med att datalagringsdirektivet hamnar på andra sidan valet är att det mörkas.

  Visst är det utmärkt om Europadomstolen sågar det, men om det inte sker kommer vem-som-nu-sitter-i-regeringen att kunna göra en FRA av det hela.

  Allt handlar just nu om vård-jobb-skola-prylen. Visst, det är där flera partier har sina rötter, men är det inte märkligt att ingenting sägs i debatten om de senaste årens avveckling av grundläggande demokratiska rättigheter och värden?

 6. @Marcus Fridholm

  Jo, kanske. Men jag upplever inte att det är svårare att prata om DLD än FRA. Eller, jo, du har en poäng – eftersom vi inte haft en DLD-debatt lika stor som FRA-debatten måste man oftare förklara vad DLD är.

  Det är märkligt med prioriteringarna. Vare sig det skolutspel om kameror vi körde nyss, eller de försök vi gjort med lag om integritet i arbetslivet, har fått nån spinn. Samtidigt säger valarbetare jag pratar med att de ofta får frågor om fildelning m.m. (och är glada att vi har bra svar).

 7. Micke, både ni och MP har på pappret bra insikt om integritetsfrågorna. Problemet ligger inte där, utan snarare att ni är ensamma och att det inte är den högst prioriterade delen för någon av er.

  Det är knappast okänt att min politiska grundsyn ligger en bit ifrån V:s, så missförstå mig rätt om jag säger att jag tycker ni sitter fast lite i klasskampsperspektivet. Vi kan käfta om klasskamp eller inte någon annan gång, men i just den här bemärkelsen skriver jag det snarare för att visa att er samhällsanalys innebär att ni har fokus på annat håll — faktiskt precis som miljöpartiet som har fokus på miljöfrågorna.

  Det innebär att ni hellre än att sänka en ”arbetarregering” med sossarna, kommer att välja att dagtinga bort de frågorna om det är vad som krävs.

  Därför behövs ett piratparti i riksdagen. Därför är inte miljöpartiet eller vänsterpartiet fullgoda alternativ.

 8. Vänsterpartiet är inget för den som vill ha vågmästarstrategin, det har du helt rätt i. Frågan är en annan: varför du hittar på att Vänsterpartiet skulle undvika att prata integritet?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.