Moderaternas hemläxa

Hos Lake läser jag att Beelzebjörn har gästbloggat hos Moderata ungdomsförbundets bloggare Hakan Ünsal. Beelzebjörn förklarar piratpolitik för muffare på ett förtjänstfullt sätt. Precis som Lake fastnar jag för följande rader:

Mitt svar är att jag inte vill studera, jobba eller betala skatt i en polisstat som avlyssnar och bevakar allt jag gör, och jag vill inte heller bli gammal i ett samhälle som betraktar medborgare som brottslingar tills motsatsen bevisats, istället för tvärtom.

Jan-Olof är på Futuriteter inne på samma ämne: varför ska moderatsympatisörer rösta på Piratpartiet. Han skriver:

Ibland kan en ordentlig spark vara ett bättre sätt att få något att byta riktning, ge Reinfeldt en känga så att han förstår att makten utgår från folket och att principer är viktigare än att ”verka regeringsduglig”.

Jag är som de flesta vet än före detta moderat. Eller moderat pirat som jag brukar säga. Jag sa till en socialdemokrat på telefon häromdagen att jag önskar att vi kunde lösa hela det informationspolitiska komplexet så att han och jag kunde få ägna oss åt att gräla om vilken samhällsmodell som är bäst.

Helst skulle jag nämligen vilja ägna min energi åt att propagera för mer marknadsekonomi, mer personlig frihet och ett starkare civilsamhälle för att i alldeles för få ord klämma ihop min politiska inställning. Men det blir bara några få ord.

För nu är den personliga integriteten, demokratin och rättssäkerheten hotad av att inget av våra riksdagspartier förstår informationspolitik. Inget av dem förstår den samhälls-, kultur- och attitydförändring som digitalisering och digitalt nätverkande ger upphov till.

Därför behöver Fredrik Reinfeldt en spark som Jan-Olof säger. För vi vill inte studera, jobba och  betala skatt i en polisstat som avlyssnar och bevakar allt vi gör, som Beelze säger.

Eller hur?

5 svar på ”Moderaternas hemläxa”

  1. Det börjar bli jävligt intressant att se hur det utvecklas i 7-klövern nu. Det är rimligt att anta att det finns ”pirater” i samtliga riksdagspartier. Dessa ”pirater” inser att ska de ha någon chans att ändra sitt partis kurs, så måste de agera nu. Det är bara vid val som man kan få ett parti att lova något.

    Detta kan såvitt jag kan se innebära 2 saker. Antingen att man föröker lyfta piratfrågor i sitt eget parti, eller att man blir totalt överkörd av ledningen, och därmed mer benägen att lägga sin röst på PP. Man får väl hoppas, men jag ser det som en win-win situation.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.