Vision 2022 – om reklambranschen

Idag skriver jag på Piratpartiets kampanjblogg om framtiden 2022.nu, om kreatörsrollen för reklam- och kulturskapare i framtiden under rubriken: En gång i tiden såldes alla idéer som om de vore varor…

Ett smakprov:

Verkligheten hade kommit ikapp den förlegade synen på ett upphöjt kreativt skrå vars rättigheter behövde skyddas. Kulturskapande och annan kreativitet, spridning av idéer, tankar och annat som människor skapat, utmärktes numera av samverkan, remixande och öppenhet. De som försökte stänga in sina idéer för att lättare kunna behålla ensamrätten till dem förlorade numera på det eftersom sådana idéer inte spred sig vitt och brett. Generösa och öppna kreatörer kunde däremot se sina verk få vingar.

Nyfiken? Läs resten här.

Ett svar på ”Vision 2022 – om reklambranschen”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.