Tre inlägg och en video

Efter att ha varit av nätet i ett par dagar och ägnat min söndag åt att läsa diverse spännande, informativa och känslosamma bloggposter om bröllop, Smile29, FRA-jubileum och annat kul så vill jag dela med mig av några godbitar.

Josh berättar om en polare på en buss som kan ha råkat hamna i bekymmer med tankepolisen. 17-åringar som råkar visa nakenhud ska man akta sig för.

Inte ens Googles Safe Search hindrade en erotiskt laddad bild från att slippa igenom. Riktig barnporr hittar man naturligtvis inte på det öppna nätet, men när gränserna vidgats till det löjliga (vilket är ett hån mot de som på riktigt utsätts för övergrepp) så går ingen säker.
Sluta söka information, är budskapet. Jag blir alltmer säker på att det är precis så det ska tolkas. Om ni ursäktar så har jag en buss att kasta mig framför.

Johanna förklarar hur vi ska göra för att stå ut i en värld som tycks ha blivit galen.

Jag försöker ständigt att vara någonting annat än cynisk. Så i stället för att ta tillfället att försöka göra tillfälligt billiga poänger tänker jag säga så här: vi är alla varandras syskon i försöket att förstå historien och förhindra dess eviga återkomst.
Och om vi ska lyckas så måste vi göra det tillsammans. De känslor av förtvivlan, ångest, hopplöshet och direkt sorg som dyker upp i försöket är legitima känslor, så skäms inte för dem. Men låt dem inte äta upp dig i deprimerad ensamhet – vi finns ju trots allt fortfarande, vi medmänniskor. Ärren kommer inte att svida mindre, och än mindre läka – men delad sorg är legitim sorg, och sådan är långt mycket lättare att bära än någon annan sort. –

Emma försöker hitta sätt att må bättre – och hon vore ju inte Emma om hon inte lyckades.

Det är inte vi som är ute efter att minska människors makt, det är inte vi som vill censurera deras åsikter. Det är inte vi som försöker knäcka mänskligheten och införa nåt slags intellektuellt slaveri och tankekontroll. Vi försöker däremot förhindra att så sker och det ska vi vara förbannat stolta över.
Sådärja, nu känner jag mig lite bättre.

Jan-Olof på Futuriteter vill gaska upp oss efter en tung fredag.

Igår var det en dålig dag och en sorgens dag.
Men idag är det en ny dag som har alla chanser att bli bra.
Visst regnade det inatt, och visst spöregnar det fortfarande, men det lär också sluta så småningom. Snart är det dags att träffa folk och dela ut lite flygblad på en marknad.
Så nu piggar vi upp stämningen med lite bra musik, något nästan för alla smaker.
Precis som det godis vi kommer att dela ut tillsammans med flygbladen. Piratpartiet – en bra blandning – något för alla.

Det är också han som bjuder på dagens video. Axis of Awesome visar hur låg verkshöjd det är på de verk som musikindustrin kämpar så för att skydda upphovsrätten till.

Ett svar på ”Tre inlägg och en video”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.