Pirat, Guldpirat eller Kaffepirat

Piratpartiet är ännu inte ett riksdagsparti, vilket innebär att vi slår ur underläge på mer än ett sätt. Inte bara det att vi skall klara fyraprocentsspärren för att överhuvudtaget få komma in i det politiska samtalet på allvar, utan dessutom skall vi klara att ta oss över den med egna medel. Vi har inte tillnärmelsevis den ekonomi som ens det minsta av riksdagspartierna, inte ens proportionellt mot våra opinionssiffror, ännu mindre i proportion till vårt antal medlemmar.

Vi är med andra ord helt beroende av de bidrag vi kan få, och står och faller med våra medlemmars vilja att öppna plånböckerna. Många, många, många av våra medlemmar och andra har gett mer pengar än de egentligen har råd med, men många har inte råd alls.

Men att bidra med lite är bättre än att helt låta bli, och hur mycket uppskattning vi visar den som bidrar bör inte bara bero på summan. Allt handlar inte bara om guldpirater, även om de är oerhört viktiga, utan man måste kunna få vara fattig och bidra ändå. Enter ”Kaffepirat”!

Kaffepiraterna donerar 25 kronor per månad istället för hundra, ungefär kostnaden för en kopp kaffe på ett halvsunkigt café.

För den som har det trångt är hundra kronor pengar, medan tjugofem är snällare för plånboken.
Det bästa är om man sätter upp en stående transaktion, alternativet är paypal som funkar bra det också, men där en femma försvinner på vägen.

Alla de som inte känt att de haft råd att vara guldpirater, bli kaffepirater istället — kaffe är gott!

2 svar på “Pirat, Guldpirat eller Kaffepirat”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.