WordPress 3 och jQuery

Vi har hittills använt ett plugin som heter ”Use Google Libraries”, som lastar över lite av laddningen av sidan på Google. Det handlar främst om javascript, som numera är ganska omfattande prylar och mår bra av att hämtas från snabba servrar som googles klustrade megaserverpark. Dessutom innebär en googlehämtning att webbläsarens cache kan återanvända samma skript även på andra sajter som lånar från Google.

Nå, det funkar inte just nu, eftersom pluginet inte tycks vara hundra procent kompatibelt med WordPress 3, så för tillfället får jag låta det ladda från sajten istället. Förhoppningsvis skall det lösa sig inom en snar framtid, eftersom webbhotellet vi bor på inte precis leker oljad blixt även utan att behöva ladda alla skript.

Till dess hoppas jag ni har överseende.

Hittar ni några andra konstigheter, så använd kontaktformuläret och påpeka saken. Vad jag förstått skall det mesta med uppgraderingen vara förhållandevis problemfritt, men man vet aldrig…

2 svar på ”WordPress 3 och jQuery”

 1. Jag är inte helt missnöjd med den ordningen Marcus. Att ladda saker grån googles servrar innebär nämligen att vi ger dem information om vilka inlägg på er blogg jag läser från min ip-adress, och jag är inte 100% säker på att det i långa loppet är en bra sak.

  Speciellt nu när USA har antagit(?) lag om att presidenten får rätt att beordra företag att samarbeta med Homeland Security.

 2. Det finns en sanning i det.

  Det har mer varit en fråga om bekvämlighet, eftersom sidan faktiskt är ganska tung. Utöver det uppenbara som text och bilder som bara det tar inte alls föraktlig plats, så ligger det en drös stilmallar och skriptfunktioner. Rätt lustigt egentligen för en så till ytan enkel sida…

  Det är trackers och fotovisning. Det är paypal, flattr, knuff, twingly och stoppaFRA. Totalt bortåt ett par hundra kilobyte kod av diverse slag.

  Oftast spelar det mindre roll, men kvalitet på server, lina och databas är trots allt såpass dålig att vi har allvarliga funderingar på att flytta skeppet till ny hamn. Dessutom kommer vi i så fall passa på att välja en domän som inte är kopplad till mitt efternamn utan mer beskrivande för bloggen. När jag startade var det ju bara jag, men nu är ju Göran minst lika mycket ägare till bloggen som jag — och det finns inget som säger att vi inte plockar in någon till om andan faller på och det passar i sammanhanget.

  Det enda som hindrat oss hittills är allt arbete med att få knuff, twingly, politometern, bloggportalen och alla sökmotorer att följa med – pronto – så att vi inte får börja om från början med att bygga upp vår position. Knuff-Johan har lovat att det inte skall vara några problem, återstår att se till att de andra är på tåget också.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.