Triss i damer

Rosemari på Kulturbloggen utmanar på triss i damer. Passar därför på att länka till tre mycket begåvade kvinnor, som skriver om spännande saker som ligger lite vid sidan om det jag annars bloggar om:

Lisa Förare Winbladh Matmolekyler: Här får jag veta hur det kommer sig att olika livsmedel uppför sig som de gör i stekpanna, kastrull och på skärbräda. Förklarat på molekylers nivå. Med kulturhistoriska utvikningar. Jätteintressant för en som älskar att laga mat!

Åsa M LarssonTing och Tankar: Från svenska stenyxor till afrikanska skelett av våra förfäder. Inget i arkeologins värld tycks vara omöjligt för Åsa att göra begripligt. En populärvetenskaplig insats av rang!

Maja LundgrenCronache di Maja: Här läser jag om Neapels Camorra, vildsinta katter och Majas tankar om sitt skrivande. Som är av hög klass och mycket tankeväckande!