Retorikens elementa erbjuds hugade pirater

Det är alltid svårt att predika för kören. Att alltså i ett sammanhang med så mycket goda skribenter som bland de politiska bloggarna tala om retorik är ett företag som kräver ett visst mod eller ett ohemult självförtroende.

Jag är yrkesverksam med retoriken som ett av mina viktigaste verktyg. Jag har inte hundratals universitetspoäng i ämnet, men erfarenhet av att använda retorik verkliga professionella situationer och kanske framförallt att hjälpa andra att göra det. På min nystartade professionella blogg kommer man säkert i en framtid kunna läsa mer om detta.

Denna erfarenhet och kunskap har jag naturligtvis funderat över hur jag kan ställa till Piratpartiets förfogande på olika sätt. Jag lägger mig vinn om att i mån av ork och tid ge mina partikamrater råd eller inspiration, föregå med gott exempel och så vidare. Men jag vill tro att jag kan göra mer än så.

Det är mot den bakgrunden som jag var med och tog initiativet till en retorikutbildning inom partiet med inriktning på Göteborgsområdet/Västsverige i första hand. Vi har hittills haft tre nätbaserade tillfällen om debattartiklar/insändare och om bloggar/kommentarsfält. Jag ska inte själv recensera vår insats, men är nöjd med att vi i alla fall kommit igång. Det har varit roligt och lärorikt för mig att arbeta med Tess, Olof, Johanna och Jimmy med detta. Jag hoppas att fortsättningen under våren AFK blir ännu roligare, ännu lärorikare för mig och ännu mer värdefull för deltagarna.

Idag hade vi ett möte öga mot öga där vi drog upp riktlinjerna för de fem träffar under våren då vi ska försöka lära ut muntlig retorik. Varje gång man sätter sig ner med pirater ute i den fysiska världen så händer det grejr. Idag slog det gnistor och kreativiteten flödade. Kul!

Ett svar på ”Retorikens elementa erbjuds hugade pirater”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.