Medlemssiffror är inte det lättaste

Hos Björn Felten läser jag om Svenska Dagbladet, TT:s och Dagens samhälles förmåga att tillsammans producera högkvalitativ journalistik. Sådan där som vi bloggare inte förmår. Där man inte kollar en bra story, helst ska skriva om saker man inte har djupa kunskaper om eftersom djupa kunskaper kan betyda att man är för engagerad. Ja, ni vet …

Svenska Dagbladet har en nyhet idag om de politiska partiernas medlemssiffror för 2009. Till skillnad från Piratpartiet redovisar ju de andra partierna dessa årsvis. Partierna i riksdagen växer igen, men SvD slår fast att det snabbast växande politiska partiet i Sverige 2009 var Sverigedemokraterna

>Allra mest ökar dock ett parti utanför riksdagen – Sverigedemokraterna. Förra året hade Sverigedemokraterna en medlemsökning på 23 procent.

Nyheten kommer som Björn Felten med god hjälp av bland annat Hans Johansson fastställt till SvD från Dagens samhälle via TT. Dagens samhälle konstaterade bara att Sverigedemokraterna växer snabbare än riksdagspartierna inte att de växer snabbast. Varför de valde att inte redovisa de snabbast växande partiet i svensk politik 2009 framgår inte.

De hade kanske inte hört talas om vertikaliteten.

3 svar på ”Medlemssiffror är inte det lättaste”

  1. I kommentarerna till ursprungsartikeln förklaras det, och det känns rätt rimligt (även om jag tycker det känns lite väl begränsande): De har bara tagit med partier som är med i riksdagen eller för närvarande ligger över riksdagsspärren. Lite källkritik från TT och SvD som ”bättrade på” nyheten lite när det vidarebefordade den hade ju inte skadat dock.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.