En utsträckt hand som gömmer en järnnäve

Jag är före detta moderat. Det vet de som följt den här bloggen. Idag läser jag en massa reaktioner på Carl Bildts utspel på SvD Brännpunkt och i hans blogg. De flesta väljer att ignorera den till synes utsträckta handen till nätvänner som t ex piratrörelsen.

>I vårt arbete kommer vi att söka samarbete med de länder, organisationer och företag, som i likhet med oss ser detta område som en av de stora framtidsutmaningarna för det internationella samfundet och som är beredda att göra en extra insats för att slå vakt om friheten på nätet.

Som före detta moderat och stor vän av Carl Bildt så tänkte jag skriva ett inlägg idag om att vi pirater behöver bundsförvanter i de andra partierna. Vi ska ju ändå försöka övertyga dem om att tillsammans med os rulla tillbaka så många som möjligt av de medborgarkränkande lagar som antagits de senaste åren. Om Bildt är vän av friheten på nätet så vore han en perfekt sådan bundsförvant.

Men jag studerade den utsträckta handen lite närmare och insåg att den påminde en smula om Olof Palmes utsträckta hand till mittenpartierna i valrörelsen 1982. Handen är nog inte så inbjudande. Den tycks dölja en klo av järn.

För hur ska man annars tolka att den regering som nu ska arbeta tillsammans med andra goda krafter på den internationella arenan för nätets frihet väljer att se avlyssning, censur och godtyckliga bestraffningar som OK när de utförs i Europa eller USA, men som höjden av repression när de utförs av gangsterregimer i Beijing och Teheran.

Nätet har inga nationsgränser. Nätets frihet är odelbar. Ska nätet vara fritt, måste det vara fritt överallt. Alla filter, svartlistningar och avlyssningsaktioner är lika illa. Inte så att nätets frihet är hotat. Datatrafiken hittar nya vägar genom darknets och tjänster med krypterade tunnlar.

Människornas frihet däremot. Den är hotad. Människor får sina datorer godtyckligt beslagtagna med kaos i privatliv och yrkesliv som följd. Människor censurerar sig själva i vetskapen om att storebror tittar över axeln. Människor kan komma att stängas av från stora delar av samhällslivet, från sin bank, sin post och sina möjligheter att arbeta på vaga grunder.

Det är inte OK säger jag till Carl Bildt. Det är inte OK säger jag till mina gamla moderatvänner. Sluta med nyspråket. Läs Gösta Bohman. Återupprätta er stolta historia som den lilla människans försvarare mot statens maktmissbruk. Kom tillbaks till verkligheten där datorer och internetuppkoppling är livsnödvändigheter inte bara för ungdomarna utan för majoriteten av befolkningen.

Medan ni funderar på om ni klarar av det så tänker jag tillsammans med mina nya piratvänner komma in i riksdagen vid höstens val.

7 svar på ”En utsträckt hand som gömmer en järnnäve”

 1. lol vem ska vi skydda oss mot.

  Samma länder vi gör äffärer med.

  Är det därför vi måste övervaka folket.

  Vaddå är du puckad bara eller spelar du dum?

  Vafan gjorde dom misstaget med att införa lagarna i första taget för mot folkviljan.
  Dessutom tro att vi glömmt detta, vårat minne stäcker sig faktiskt längre än 4 år bakåt nufötiden (märkligt nog) vi är inte så lättlurade längre, svenska befolkningen börjar bli politiskt medveten så då gäller det och sköta sina kort rätt ochså, ganska slutfifflat kan man säga vi köper inte skiten längre.

  Du kans snarare dra slutsatsen att folk aldrig brytt sig om politik pga dom hade det gott.
  Men nu lär dom inte stå ut med alla försämdringar längre det har liksom varit för mycket skitsnack löften och lögner för lång period i rad..
  Detta medför att folk blir mer uppmärksamma.

  Menar vafaan folk funderar på flytta utomlands liksom.

  Hur bra jobba har regeringen gjort då.

  Vi är inte politikers slavar eller hot vi är jordens barn eller är det någon i riksdagen som är förvirrad här och på riktigt tror dom äger något som itne är förgängligt? Jorden är ju RUND LIKSOM

  Snacka om att se sig själv över alla andra,,, dessa politiker får en och skratta skönt.

  Skulle aldrig vilja ha en sådan som vän som vänder kappan efter vinden stup i ett ,inte ens om jag fick kuken avskuren.

  Vill man ha lojalitet av befolkningen måste man visa lojalitet.

  Det har man ju skött jävligt fint.

  Tauamtiska medel som arbetslöshet och ekonomiska kriser funkar inte längre.

  folket börja sakterligen vakna ,be dina kamrater ta sig i KRAGEN FÖRFAEN om dom nu är dina vänner.

  Ser du hur känsligt detta har blivigt med övervakning nu pga man införde det mot folk.

  Så går det fortsätt på samma spår så säkerställer ni upplopp desstå mera i landet som att det inte vore nog och ett större missnöje.

  Grodor kan man koka i vatten inte människor (inte på 2000 talet Halllo).

  Om du nu är ett barn av ande se till och visa INSIKTEN som saknas.

 2. På tal om internetavstängning så är det viktigt att komma ihåg att moderaterna drev på FÖR internetavstängning enligt Rehnforsutredningen, men fick ge med sig tack vare samarbetspartierna.

  Det vet jag i och för sig inte om man kan klandra vare sig Bildt eller bra politiker som Karl Sigrid för, men innan moderaterna sträcker ut en hand behöver de nog internt ta sig en funderare över vad de egentligen står för.

 3. Mmm en riktig funderare, kanman inte läsa folket måste man lära sig det.

  Något som en stor majoritet av riksdagsledamöter och sntällda inte verkar klara av.

  Om man nus ka bedömma folk baserat på antalet röster för och emot folkintresse.
  Exempelvs provade man aldrig nya marknadsföringsmodeller för fildelning för man orkar inte satsa något och vänta på vinst.

  Nejdå vinst ska vara utan satsningar.

  Jävligt roligt sett och se.

  annars hade man subventionerat hårdavaran och 6 dubblat försäljningen istället.

  Det märks att dom verkar sitta fast i något relativt medeltida synsätt.

  Kanske är det åldern, sällskapet, sättet och leva, makten,, vad vet jag men något står fel till.

  Jag känner inte igen sverige men det är där jag vill leva.

  Menar vi som befolkning har ju alltid ställt upp på dem.

  Så whats the problem liksom.. 
  Det är sorgligt och se man blir lite frustrerad .

  Dom borde veta bättre.
  Konflikt kommer alltid tillbaks till en styr man genom insikt istället för man mer respekt.

  Inte gör det saken bättre heller att sossarna rullade igång detta heller och att  man behöll makten i 20 år utan större ekonomiska förbättringar.

  Man klagar alltid på valutan men det är inga problem i att trycka pengar och låta folket betala av en skatt på lån staten tar av världsbanker.

  Men tydligen är det svårt att satsa på det egna landet istället.

  man vrider sig ju dubbelt både bakåt och framåt.

  insikt instikt ande ande saknas.

 4. Vilket otroligt bullcrap. Det kan bara vara i en total fantasivärld som moderaterna är den lilla människans försvarare. De har aldrig brytt sig om några andra än de som kan ta för sig, och en sådan människa är inte liten.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.