Att förtjäna en röst

Primärvalet till Piratpartiet är så äntligen avslutat, efter mycket våndor. Valet har inte varit helt okomplicerat med strulande röstningssystem och konflikter kring valsystemet från början till slut. Konflikter och kritik som vi förhoppningsvis lär oss av.

Jag känner mig i alla fall nöjd över att vara med i ett transparent parti där man inte sopar skiten under mattan eller skyller ifrån sig, utan där man kan göra fel, stå för vad man har gjort och ändra sig.

Jag är också stolt över att se en levande demokrati i arbete. Med alla som på olika sätt försöka stötta varandra och hjälpa de röstande. Full Mental Straight Jackets noggranna genomlysning av vad som egentligen sagts i kandidattrådarna visar ett imponerande engagemang och precis som alla de som ställt frågor på forumet. Engagemanget och noggrannheten i folks val kan man också imponera av. Att kandidaterna är engagerade är en annan sak.

Jag hoppas att distriktet med högst valdeltagande njuter av det pris som Rick utlovat. Egentligen behövs väl inte det här inlägget eftersom Mab redan sagt allt som finns att säga och länkat till alla som är värda en länk.

Men även om han och andra har sagt det viktigaste idag, nämligen att det är nu det börjar. Så har jag (som den här bloggens läsare vet) alltid något att tillägga. Det är nämligen verkligen nu det börjar. Det är inte genom att kampanja mot era partikamrater som ni förtjänat min och alla andras röst. Det är nu ni ska visa er värda förtroendet.

Röster förtjänar man inte innan man får dem. Man förtjänar dem efter!

3 svar på ”Att förtjäna en röst”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.