Piratpartiets primärval – min toppfem

Nu har jag tagit ut mina 22 namn på primärvalsedeln. Principen jag använde var mycket enkel. Jag gick på det personliga förtroende jag känner för folk. Detta gynnade naturligtvis dem jag har haft en nära kontakt med afk eller via andra kanaler, men det får vara så, eftersom jag inte vill rösta på folk jag inte har förtroende för. Jag kunde naturligtvis lagt ner arbete på att ta reda på mer om kandidaterna via forumtrådar och liknande, men man kan ändå inte researcha sig till förtroende.

Jag publicerar inte hela min lista. Jag tycker inte den har allmänintresse, eftersom den i så hög grad baserar sig på personliga känslomässiga preferenser. Mina fem toppnamn har jag däremot lagt ner avsevärt engagemang i att besluta mig för – när det gäller dem har jag genomtänkta orsaker till mina val. Därför tänker jag lite kort förklara varför jag stödjer deras riksdagskandidaturer extra mycket. (Ordningen mellan dem är delvis ett utslag av varannan damernas.)

##1. Johnny Olsson
Johnny har en sällsynt förmåga att göra det svåra enkelt. Han säger det många tänker eller skulle vilja tänka, han gör det med eld, med skärpa och med tydlighet, men hur hård han än är blir han aldrig elak. Jag tror att Johnny kan bli en helt fantastisk politiker. Jag kan helt enkelt inte tänka mig en piratriksdagsgrupp utan Johnny .

##2. Anna Troberg
När jag såg Anna möta Dick Harrison i TV så blev jag grymt imponerad. Hon var så lugn, så artig och så stensäker på sin sak. TV är fortfarande en stor del av politiken. Både i valrörelsen och i det kommande riksdagsarbetet behöver vi representanter som kan TV. Anna är dessutom en bra människa som är lätt att tycka om. Vi har setts två gånger som hastigast, ingen av gångerna hann vi egentligen tala med varandra, men sådant känner man ändå.

##3. Rick Falkvinge
Det är omöjligt att skriva en rimligt kortfattad motivering till att Rick ska finnas med på listan. Han ska det helt enkelt. Egentligen borde han naturligtvis vara förstanamn. Jag försöker se det som att jag har tre förstanamn 😛

##4. Klara Tovhult
Om min bloggbroder Marcus var den som fick mig att bli medlem i Piratpartiet, så är mina samtal med Klara det som fick mig att bli piratpartist, d v s att inse att om jag är medlem i det här partiet så har jag inget annat val än att ge det hela min själ. Det var en en både hemsk och härlig insikt. Just den förmågan hos Klara, att se vad folk behöver höra och säga det till dem, den tror jag blir viktig i en riksdagsgrupp.

##5. Olof Bjarnason
Olof är en fantastisk pedagog. En lugn tänkande person med stort engagemang. Att vi bor i samma kommun och träffats några gånger har naturligtvis betydelse. Jag är imponerad av Olof för hans engagemang i folkbildning kring informationspolitik – t ex genom seminarieserien God jul storebror och att förklara svåra saker om t ex signalspaning på sin blogg.

##Min etta

Det finns en särskild anledning till att Johnny står först på den här listan och det är att jag har bestämt mig för att inte bara stödja hans kandidatur. Om Johnny blir med på någon av våra slutgiltiga valsedlar har jag och Marcus lovat honom att vi kommer att arbeta med hans personvalskampanj. Se det här som en första lilla insats för: Joshens slägga mot riksdagen!

9 svar på ”Piratpartiets primärval – min toppfem”

 1.   Bara bra, fin reklamlista. Inte den första, hoppas inte den sista heller. Lista över 200 kandidater som  inte är värda en notering, men tack att ni ställde upp. Man har REDAN skapat “eliten” med röststarka aktier.

 2. @Piratburon

  Var och en ger noteringar till de kandidater som de anser är värda det. Eller menar du att jag eller någon annan borde lägga tid på att analysera samtliga drygt 200 kandidater?

  Att få till en bra riksdagsgrupp på runt 15 personer och i bästa fall mer borde väl handla om att sålla fram en elit. Våra bästa representanter ska väl representera oss. Jag drar mitt strå till den stacken genom att berätta vilka jag har förtroende för.

 3. Det coolaste med Piratpartiet är snudd på hur en fd moderat och en fd kristen sosse kan komma så bra överens 😉 Jag sitter och skriver min politiska historia och tog paus för att uppdatera mina kommentarer och hamnade här 🙂 Tackar för förtroendet, det är ömsesidigt 🙂

 4. @Lars-Erick

  Jag kan trösta dig med att Farmor Gun står högst upp på min lista av alla som jag inte har träffat personligen.

  Det är klart det handlar om fler än 15 kandidater. Det jag skrev i mitt svar till Piratburon var att det handlar om en riksdagsgrupp med ca 15 kanske fler ledamöter.

  Tack för länken till ett intressant inlägg.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.