Ned mer nyår!

Här skulle jag skriva en krönika om årets som gått, eller om 00-talet. Eller så skulle jag fundera över vad 2010 kan ha i sitt sköte.

Men faktum är att jag inte orkar mer nyår, mer dåtid, mer framtid.

Nyårskrönikorna, listorna och tillbakablickarna står mig upp i halsen. Endast en av dem har fastnat hos mig. För att den fick mig att le. Tack Mab!

Jag orkar inte heller med mer framtidsspaningar. Jag tycker 2010 kan få ta hand om sig själv. Jag är övertygad om att det klarar det, som alla andra år före det.

Nyårsfester la jag ner för flera år sen. Man blir bara besviken. Alla dessa förväntningar på årets eller årtiondets eller århundradets eller t o m årtusendets party (millenieskiftet) som kraschar i alkoholdimma och tidspress. Jag firar inte längre nyår. Jag hör inga klockor, räknar inte ner, smäller inga smällare. En stilla supé med familjen, längre sträcker jag mig inte.

Nyårslöften – bah!

Och alla jävla Facebook, Twitter, SMS, mejl…. gott slut, nytt, hit eller dit. Jag minns hellre mina vänner en vanlig dag, än att tvångsmässigt spamma adressboken bara för att någon Georgius eller annan satte en arbiträr kalender för över tusen år sen.

Det ända bra med nyårsafton är att det är den dag på året som jag blir som mest medveten om hur fokuserad jag är på nuet. Hur ointresserad jag är av framtiden och dåtiden. Och det är jag stolt över!

6 svar på ”Ned mer nyår!”

  1. Förstår och håller med till viss del. Är helst hemma med familjen, och på sin höjd ett par vänner. Käkar gott, vältrar oss i godis och barnen skjuter några raketer. En anledning att käka lite godare än vanligt. Äta lite mer. Vara uppe lite längre.
    Sen behöver vi väl inte avskaffa nyår direkt… Låt de som vill fira göra det. Vi andra kan ju byta kanal…

  2. Vi hade vanligt stök till klockan sju. Samlade ihop oss och åt hummer och krabba och tänker spela Carcassonne nu. Vi myser hemma helt enkelt. Nyårsfest känns så 90. 🙂

  3. Något konfundersam rubrik… :)Vi djurägare brukar få ”fira” nyår genom att på bästa sätt trösta våra vettskrämda stackare. Undrar just hur de flyktingar som flytt undan krig och artillerield mår när det mullrar och blixtrar i fjärran i flera timmar.För övrigt så firar vi ju ändå inte den exakta, astronomiska tidpunkten för årsskiftet, men å andra sidan firar vi ju midvinterblot den 24:e, så det är kanske bara logiskt trots allt? 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.