Poliser får inte ljuga

I natt gjorde polisen ett tillslag mot en svartklubb i Malmö och beslagtog stora mängder alkohol med mera. Ur polisens pressmeddelande:

>Förutom 43 flak öl, beslagtogs 39 flaskor starksprit, 66 liter vin, 6 slangbomber, 3 grön laserpekare, 4 expanderbatonger, 3 sprayburkar med pepparspray, uniformsbyxa och båtmössa tillhörande polisen och slutligen en mycket kraftig slangbella. Det beslagtagna godset har resulterat i ett flertal brottsanmälningar där rubriceringarna gäller brott mot alkohollagen, brott mot vapenlagen och stöld alternativt häleri. 2 personer frihetsberövades för ringa narkotikabrott och en person omhändertogs.

Jag har inga invändningar mot att polisen griper in mot svartklubbar, om de samtidigt stör annan kriminell verksamhet eller till och med kan lagföra några för brott som stöld, häleri och narkotikabrott, så låter det ju som väl spenderade skattekronor.

Men i det här fallet huserar ett hackerspace som kallar sig forskningsavdelningen i samma lokaler som den misstänkta svartklubben. Om detta sägs inte ett ord i pressmeddelandet eller i Sydsvenskans artikel om tillslaget. Trots att vi alla kan se med våra egna ögon på en livestream att polisens tekniska rotel (som knappast hade behövts för att stänga en svartklubb) var med vid tillslaget och tömde forskningsavdelningen på i stort sett alla datorer och annan elektronik.

Resultatet av en polisrazzia

Jag vet inte vad polisen är ute efter. Jag vet inte vad man sysslar med på forskningsavdelningen i detalj. Jag vet inte vad det kan finnas för misstankar mot denna verksamhet. Vet polisen?

Vad vi vet , vad alla som har ögonen öppna nu vet, det är att polisen ljuger. Och polisen får inte ljuga för medborgarna.

EDIT: Läs också hos Intensifier, Isak Gerson och Gustav Nipe.

EDIT2: Antingen läste jag för fort eller så har Sydsvenskan uppdaterat sin artikel, för nu så nämns beslaget av forskningsavdelningens datorer i artikeln. Rätt ska vara rätt.

2 svar på ”Poliser får inte ljuga”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.