Can någon ge mig bocstaven cå?

Min förbaskade HP dv9575eo busar med mig igen. Den här gången är det det sjuhundra gånger förbannade tangentbordet som djävlas med mig. Bokstaven K har gått sönder, alltså, bokstavligen, tangenthelvetet är trasigt.

Rent mekaniskt är det själva ”tangenten”, det vill säga plastbiten man sätter fingret på som är problemet. En liten liten flisa i en av de tre infästningarna har gått av, vilket gör att tangenten är helt sjösjuk och minsta snedslag innebär att den ställer sig lite lätt trotsigt på ända.

Själva det fysiska felet är alltså en flisa på ett par tiondels millimeter. Orsaken är lika irriterande som fjantig, och handlar om en mikroskopisk bit suddgummi som hade letat sig in under tangenterna i tangentbordet, hamnat på precis fel plats och därmed skapat en hävstångseffekt när jag tryckte ner tangenten. Resultatet var ett litet klick och en sjösjuk tangent. Word to the wise: blås rent tangentbordet med tryckluft med jämna mellanrum.

Mitt stackars tangentbord
Den felande tangenten

Problemet är nu att hitta en tangent ”K” som passar till en laptop i DV9000-serien.

Med det vanliga frustrerande resultatet gjorde jag ett besök på HPs supportweb — varför det nu kallas support när de enda reservdelarna man kan hitta är laddare och batteri! Det är tydligt att man inte skall serva sin dator själv, inte ens om det är ett sådant skitfel att jag skulle kunna fixa det med ena ögat förbundet om jag bara hade delen.

Så nu står jag i valet mellan att söka på Ebay, tradera, blocket, en eller annan skum reservdelssida med osäker leverans. Eller också är världen så förunderligt vist beskaffad att någon mot all förmodan sitter på en sådan tangent som de kan skicka till mig mot någon liten ersättning.

Om du har tangenten ”K” från en Pavilion i DV9000-serien eller motsvarande, tveka inte att kontakta mig.

Använd kontaktformuläret på kontaktsidan, så svarar jag ASAP. Jag skriver det här via blåtand, men har inte lust att springa omkring med ett externt tangentbord i ryggsäcken.

4 svar på ”Can någon ge mig bocstaven cå?”

  1. Hittar inte till kontaktsidan just nu (skriver från telefon) men jag har en HP med trasigt grafikkort stående hemma. En tangent plockad från den borde kunna funka.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.