Inspiration, vrede och förvirring

Beelzebjörn hyllar idag de som inspirerar honom samtidigt som han exploderar i vrede över det futtiga hat man ser i vårt samhälle.

Förutom att Björn fick oss att vilja tacka för att han nämner oss på livbåten bland sina inspirationskällor, så fick det oss att läsa dagens nyhetsflöde med andra glasögon.

Hur kommer det sig att en av oss idag engagerar sig i sina försök att gå ur ett parti, samtidigt som det brunnit vid en flyktingförläggning i Vellinge flyktingförläggning har brunnit i Vellinge och det demonstreras mot barn och deras rätt till en fristad inte långt därifrån?

Hur kommer det sig att andra engagerar sig i rätten att slippa bli kroppsvisiterad inför deltagandet i en tävling med en stor summa pengar i potten, samtidigt som det visar sig att vägen till att få rätt mot den myndighet som ska tillförsäkra några av de mest utsatta i samhället dess stöd går genom att köpa råd från människor som har jobbat där.

Tack och lov finns det de som reagerar, från alla delar av det politiska spektrat. Men vi måste faktiskt tillsammans bli starka nog att göra något åt att solidariteten i vårt samhälle sakta vittrar bort. Inte bara när det gäller människor på flykt, utan också när det gäller de som behöver stöd från oss andra på grund av sjukdom eller andra orsaker.

EDIT: Rättad till brand vid flyktingförläggning efter kommentar i kommentarsfältet.

5 svar på ”Inspiration, vrede och förvirring”

  1. Hmmm, nu har inte någon flyktingförläggning i Vellinge brunnit och det har inte ens varit nära.
    Och dessa man kallar barn är i och för sig någons barn men uppvuxna sådana som närmar sig 30 år.

  2. @Hans – rättade sakfelet. Ibland har man för bråttom. Vad gäller om flyktingarna är barn så måste jag väl ändå kunna utgå från att alla de media och människor som beskriver vandrarhemmet som ett ställe som bland annat tar emot ensamkommande barn, inte ljuger. Eller kan du ge mig en säker källa som visar att de ljuger?

  3. Hans, kommunen säger själv att de flesta är mellan 14 och 17 år:

    http://www.malmo.se/Kommun–politik/Forvaltningar–bolag/Sociala-resursforvaltningen/Ensamkommande-flyktingbarn.html

    Jag har ingen aning om varifrån du fått dina uppgifter om att de skulle vara i 30-årsåldern. Kanske läste du den här artikeln där siffran 30 nämns två gånger (30 barn resp. informationsmöte i en lokal som rymde 30 personer) och blandade ihop det med åldern?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.