Det brinner i en lövhög utanför en flyktingförläggning för barn

Det brinner i en lövhög utanför en flyktingförläggning för barn. Här ställs vårt engagemang i Piratpartiet på sin spets. Kan vi ens tala om att vi bryr oss om mänskliga rättigheter om vi låter detta passera utan kommentar?

När Piratpartiet talar om medborgarrätt är det nästan alltid i frågor kring våra rättigheter på och kring internet. Men i principprogrammet talar vi om människorätt. Det senare avspeglas även i styrelsens senaste beslut om vård till papperslösa.

Vad vi menar är att det blir ett glapp i vad vi säger oss stå för och vad vi i praktiken står för. Vems rättigheter är det vi värnar om vi säger oss stå för mänskliga rättigheter? Ska vi tala om mänskliga rättigheter, medborgarrätt och människorätt behöver vi ta frågor om asylsökande och deras integritet på allvar.

Vi menar att vi har stöd för detta i principprogrammet:

Piratpartiet skall och kommer att agera för att exponera och fälla en regering som partiet anser inte lever upp till den respekt för människorätt som man ska kunna förvänta sig av en demokrati. Vi anser också att en sådan respekt aldrig ska villkoras, exempelvis baserat på härkomst, etnicitet, religion, kön, handikapp, ålder, sexuell läggning eller politisk åskådning.

Därför ska vi tala om att det är en mänsklig rättighet att få en dräglig asylansökan och en rättssäker prövning av den. Sverige bryter enligt Amnesty med flera mot asylrätten, och om vi bryr oss om mänskliga rättigheter hoppas vi att det såväl gäller flyktingbarn som kvinnor av utländsk härkomst!

Därför ska vi tala om den mänskliga rättigheten att inte behöva känna sig hotad i det land där man sökt en fristad, om eldar som tänds utanför flyktingförläggningar med minst samma emfas som när vi talar om att människor stängs av från internet.

Därför ska vi inte vara rädda för att tala om dessa frågor utifrån ett piratperspektiv med stöd i principprogrammet!

Vi uppmanar alla pirater som håller med oss att kopiera det här inlägget till sin egen blogg.

Därför är vi inte vara rädda för att tala om dessa frågor utifrån ett piratperspektiv. Vi vänder oss mot alla dem som vill misstänkligöra Piratpartiet för att stå främlingsfientliga tankar eller strömningar nära. Som piratpartister är vi stolta att tillhöra ett parti som står upp för människorätt!

Klara Tovhult
Jimmy Callin
Göran Widham
Rikard Fröberg
Sammy Nordström
Isak Gerson
Leif Ershag
Johnny Olsson
Marit Deldén
Olof Bjarnason
Niklas Starow
Obeveklig
Hanna Dönsberg
Emma Ershag
Mikael Hedberg
Björn Nilsson
Signe Rocklin
Gun Svensson
Jonas Sandberg
Mikael Nilsson
Tess Lindholm
Sugbloggen
Magnihasa

DISCLAIMER
Då en del pirater har tolkat vissa av formuleringarna i detta inlägg som att vi ville få de pirater som inte ställer sig bakom det att känna sig utpekade på något sätt. Men udden i vår text är inte menad att vara riktad inåt utan utåt, mot alla dem som vill misstänkligöra Piratpartiet för att stå främlingsfientliga tankar eller strömningar nära. Som piratpartister är vi stolta att tillhöra ett parti som står upp för människorätt. Det ville vi visa. Jag ändrade i linje med detta slutet på inlägget till de ord Mikael Nilsson avslutade med.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , .
This entry was posted in Blandat and tagged , , , . Bookmark the permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

8 Comments

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by Göran Widham and Klara Tovhult, Rikard Fröberg. Rikard Fröberg said: RT: @Widham: Ny bloggpost: Det brinner i en lövhög utanför en flyktingförläggning för barn http://bit.ly/5Bkn6v [...]

 2. [...] Tovhult Jimmy Callin Göran Widham Rikard Fröberg Sammy Nordström Isak [...]

 3. [...] Tovhult Jimmy Callin Göran Widham Rikard Fröberg Sammy Nordström Isak Gerson Johnny [...]

 4. Göran Widham skriver:

  @Mikael Hedberg – Vet inte, men jag la till dig i listan, och pingade din blogg.

 5. Beelzebjörn skriver:

  Sådär…
  klipper och klistrar

  Då är jag med.

  .-= Beelzebjörns senaste blog ..Inspiration och vrede =-.

 6. Göran Widham skriver:

  @Mikael – Nu ska bara knuff hitta den också så du får lite cred där.

  @Björn – bättre sent än aldrig ;-)

 7. Beelzebjörn skriver:

  @Widham:
  Inte sant?
  Gjorde också en liten uppdatering av den sista meningen, på förekommen anledning – tyckte det var värt att understryka att ingen ska känna sig utpekad för att de inte kopierar det här inlägget.

  tassar iväg för att trolla vidare på annat håll ett tag

  .-= Beelzebjörns senaste blog ..Det brinner i en lövhög utanför en flyktingförläggning för barn =-.

 8. Göran Widham skriver:

  @Beelzebjörn

  Jo, det var en olycklig association som vi som skrev inlägget tyvärr inte tänkte på. Jag ska kanske också sätta dit en disclaimer.

 9. [...] Tovhult Jimmy Callin Göran Widham Rikard Fröberg Sammy Nordström Isak Gerson Leif Ershag Johnny Olsson Marit Deldén Olof Bjarnason [...]

5 Trackbacks

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by Göran Widham and Klara Tovhult, Rikard Fröberg. Rikard Fröberg said: RT: @Widham: Ny bloggpost: Det brinner i en lövhög utanför en flyktingförläggning för barn http://bit.ly/5Bkn6v [...]

 2. [...] Tovhult Jimmy Callin Göran Widham Rikard Fröberg Sammy Nordström Isak [...]

 3. [...] Tovhult Jimmy Callin Göran Widham Rikard Fröberg Sammy Nordström Isak Gerson Johnny [...]

 4. [...] Tovhult Jimmy Callin Göran Widham Rikard Fröberg Sammy Nordström Isak Gerson Leif Ershag Johnny Olsson Marit Deldén Olof Bjarnason [...]

 5. [...] Göran Widham [...]

 • I soffan kan ingen höra dig skrika
 • Tidigare inlägg

 • Donera till EU-valkampanjen!
 • Arkiv

 • Kommentarer

 • Christian Engström, din röst i EU