Valdagen 4

När jag satt och bloggade i en av mina vallokaler (jag gömde mig för regnet) kom en kille i nödtorftigt dold piratpartitröja fram och hälsade. Han kände igen mig som en partivän på laptopen sa han.

Han hade utan att jag visste det tagit på sig att vara valsedelutdelar i lokalen, men innan detta hade vi gått om varandra.

Under sitt valsedelsutdelande hade han för det första blivit omringad av socialdemokratiska valarbetare som startade en högljudd diskussion om våra frågor. De lät sig inte tystas av att man inte ska kampanja i anslutning till vallokalerna förrän en av röstmottagarna kom och sa till.

För det andra hade han blivit tillsagd att han inte fick vara inne i lokalen på grund av sin frisyr. Ett P intrimmat i nacken räknades alltså som partiemblem. Då vet vi det!

Rösta i EU-valet. EU-politik är också politik. Jag röstar Pirat.

10 svar på ”Valdagen 4”

 1. Innebär det att man inte heller får rösta iklädd partikläder? Eller med knappar med partisymboler på sig? Då borde ju inte kända politiker få rösta heller för alla vet ju vilket parti de representerar…

 2. Pingback: I hell-mans v
 3. MartinW: Ja det stämmer. Det får man inte (lag vet jag inte, men det är kutym åtminstone). Sedan brukar det såklart tummas på det för vanliga röstare.
  Men valvärdarna vid min val-lokal var väldigt noga med att ta av sig sina ”parti-band” innan de gick in i vallokalen och gjorde vad de nu skulle.

  Själv hade jag som valvärd idag en pirat-logga på kavajen som jag täckte med handen när jag gick in i lokalen. Jag antar att en hand i nacken hade räckt för att skyla frisyren de korta stunder man går in i vallokalen.

 4. Va också valvärd idag men jag hade inga större problem med andra partier.
  Sossarna och miljöpartisterna va mycket trevliga medans fp och m kom med lite typiska kommentarer angående brist på ställning i andra frågor.

 5. Heh, ja, jag tänkte också på det där med politiska symboler/uniform/… Man får alltså inte visa sådant i vallokalen?

  Jag röstade med ögonlapp, sotat öga och en DVD-skiva märkt WÄRSCH hängandes i en TP-kabel runt halsen.

  Men det är klart, jag kunde ju lika gärna varit sverigedemokrat!

 6. Orwell: Äsch, moderaterna är ju också ett enfrågeparti, ”hur kan vi göra de rika rikare?”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.