Valdagen 3

Nu sitter jag och bloggar i en av mina vallokaler. Man kan alltså till skillnad från vad Expressen tror ta sig till vallokalen utan att lämna datorn.

Vallokalsbloggande
Vallokalsbloggande

Jag tycker det är fint att de flaggar idag. Även om jag inte är nationalistiskt lagd, så är det en fin sed att man visar att visa dagar är viktigare än andra.

Valdagsflaggning
Valdagsflaggning

Så här ser valsedelstället ut på en av mina lokaler, den där valnämndens vice ordförande stod på sig och sa att den lämpligaste ordningen är om vi sprider ut partierna slumpmässigt, men ser till att de partier där sammanblandningsrisk föreligger inte ligger bredvid varandra. (Om det inte vore valdag och ofint att kampanja skulle jag ha sagt att de föreligger väl sammanblandningsrisk mellan alla gammelpartierna.)

Valsedlar
Valsedlar

Utanför vallokalen är allt som vanligt. Det duggregnar och barnen spelar fotboll.

Valdagsfotboll
Valdagsfotboll

Rösta i EU-valet. EU-politik är också politik. Jag röstar Pirat.

3 svar på ”Valdagen 3”

  1. Vän av ordning tycker nog ändå att blanksedlarna skulle stått längst bak oavsett hur lottningen föll. Eller är jag pedantisk? 🙂

    Kan rapportera att piratsedlar fanns i Balltorpskolan till både mig och frugan. Så Christer och Amelia fick ett X var. Jag tycker nästan synd om elefantpartierna, de där två tillsammans i Bryssel kommer bli som att kasta in två vargar i en skock med får.

  2. Nu sitter jag och bloggar i en av mina vallokaler. Man kan alltså till skillnad från vad Expressen tror ta sig till vallokalen utan att lämna datorn.

    🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.