Topp tio skäl att rösta Pirat

En av de roligaste grejerna i Lettermans shower är hans sjuka topp tio-listor. Vi tänkte vi ville göra en egen: Topp tio skäl att rösta Pirat.

Ta den inte för allvarligt…

no 10
: Det vilar en förbannelse över justitieministerposten. Alla partier som innehaft den sedan Lennart Geijer tycks omedelbart förlora känslan för rätt och fel.

no 9
: Hellre ett parti som ”regerar” än ett som regerar!

no 8
: Tillsammans är man mindre ensam för i svärmen kan alla höra dig skrika – när partipiskan viner är vi hellre med i en facebookgrupp än röstboskap i ett riksdagsparti.

no 7
: Vi tror inte vare sig att Gud skapade människan till sin avbild eller på Dick Harrison.

no 6
: Hellre ett parti med mycket folk (48 000) än ett som gör skillnad på folk och folk.

no 5
: För att slippa rösta på en gammelpolitiker

no 4
: Vi litar mer på partier där integriteten inte behöver certifieras.

no 3
: Bodströmpartiet ställer inte upp i EU-valet.

no 2
: Vi vill rösta på människor av kött och blod.

no 1
: Vi tycker att makthavare ska lyssna på folket när folket vill göra sig hörda. Inte hela tiden!

Rösta i EU-valet. EU-politik är också politik. Jag röstar Pirat.

12 svar på ”Topp tio skäl att rösta Pirat”

 1. håller med PP 200%, vad andra röstar stalin politik ej min smak, frihet med ansvar är min melodi

 2. hej, gillar din stil och att du pushar för piratpartiet. Fast när du säger att PP ”inte tror att Gud skapade människan till sin avbild”, frågade du då alla medlemmarna? Jag råkar veta att det finns flera som har varit piratpartister länge, som faktiskt tror att Gud har skapat människan till sin avbild. Några säger till och med att de är med i PP grund av sin tro. För övrigt förstår jag inte varför man ska använda piratpartisters trosuppfattning som ett argument till varför man ska rösta PP. PP är bra nog ändå.

 3. Hej!

  Jag vill ha bannern som ”märker” sidan uppe i högra hörnet (Rösta senast 7 juni – Piratpartiet till EU), men jag hittar den inte bland materialet som finns på hemsidan. Där hittar jag bara vanliga banners. Var kan jag hitta den?

  Mvh Hanna (som redan röstat pirat)

 4. @Emmanuel Goldstein

  Item 1 Det är jag och Marcus som inte tror på att Gud skapade människan till sin avbild inte Piratpartiet.

  Item 2 Detta är en humoristisk post som inleds med orden ”Ta den inte för allvarligt…”

 5. Göran å Marcus:

  Glöm inte den här gamla bubblaren:

  ”Jag är hellre med i ett parti med töntigt namn och bra politik än ett parti med ett bra namn och en töntig politik”

  Kommer inte ihåg ursprunget men någon annan gör det säkert!

  😉

  Rikards senaste blogginlägg.. Gissa citatet

 6. @Göran och Marcus:

  Om några har gjort sig förtjänta av utnämningen månadens pirater, så är det ni två. Maken till idogt kampanjarbete lär det vara svårt att hitta hos några andra partier, och knappt ens i vårt eget parti. Kudos i kubik!

  Och till dig Göran vill jag säga lycka till i morgon, där du flänger runt bland dina vallokaler i Kållered, efter att redan ha haft ansvaret för en förtidsröstningslokal.

  Tyvärr ligger vårt Bokia nere just nu, så jag kan inte se vad Marcus har för planer i den riktningen ifrån sin mer centrala position i Göteborg, men oavsett vilket så har ni verkligen gjort ett hästejobb båda två. Det är bara att stryka av sig kepsen och buga i vördnad och konstatera att topp-10-placeringarna på olika bloggtoppar är väl förtjänta.

  Björn Feltens senaste blogginlägg.. Hatten av för Dagens Nyheter

 7. Det var verkligen en sjuk lista! Det var inte många av dom skälen som motiverade mig i alla fall, och är glad att det inte är partiets ståndpunkter… =)

 8. @Emmanuel Goldstein: Ta det med en nypa salt, vi försöker inte påstå att det är allas åsikter. Dessutom är det meningen att det skall vara med en glimt i ögat. Just det där om Gud som skapade människan kommer från att Ella Bohlin är kreationist, vilket hon inte precis skriker ut i debatten…

  @Björn Felten: Jag hjälpte Göran med att springa med valsedlar, men till min egen skam tog jag aldrig någon röstlokal. Hade tänkt det, men det kom för mycket personligt i vägen… Tack för berömmet i alla fall, det värmer!

 9. Det är absolut inget att skämmas för att du inte hann gripa en lokal, Marcus, konkurrensen i centrala Gbg har varit stenhård. Det är fortfarande värdefullt om de som inte själva ansvarar för en lokal kan hjälpa de som flänger runt i morgon, genom att titta in i någon närbelägen lokal, utrustad med en liten bunt för eventull komplettering.

  För övrigt vill jag gärna bidraga med ytterliagre en bubblare här. Om jag minns rätt skall det ha varit en ”Erik” någonting som är ursprunget:

  Hellre skyddat privatliv och delad kultur än delat privatliv och skyddad kultur.

  Björn Feltens senaste blogginlägg.. Hatten av för Dagens Nyheter

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.