6 svar på ”New Wave”

 1. Mmm…. snyggt.

  Noterar dock att de kallar det nya konceptet hosted conversations. Så alla konversationer via någons centrala server alltså. Om du vill använda det nya coola.

  Kunde ju byggts lite mer P2Pigt och svärmlikt för att undvika den centrala kontrollpunkten. Visst, allt godis hade inte vara lika enkelt att implementera och vissa grejer kanske till och med väldigt svårt att få till öht.

  Men ändå.

 2. Den centrala kontrollpunkten är egentligen inte värre än att vi använder mailservrar. Förutsatt att man verkligen får snurr på det här, så kommer det vara förhållandevis enkelt att sätta upp sin egen — och ändå ingå i systemet.

  Problemet med att försöka göra det P2Pigt, är att det skall kunna funka synkront och asynkront, och så fort den asynkrona biten kommer i spel så måste det finnas någon form av mellanlager som berättar vem som är vem — och som lagrar informationen om inte någon del av svärmen är online.

 3. Mmm… de sparade ju förståss Federations-grejen till sist, så jag var lite för snabb på hanen. Fy på mig. 🙂

  Dock kvarstår ju en del av kritiken.

  Men om default blir att en server ingår i varje klient har man nog löst det mesta.

  Tänker mig att noderna i svärmen håller alla data för sina egna konversationer tills dess att de kan överföras till sådana noder som ej varit online vid sändtillfället. Eller möjligen kan man göra någon DHT-baserad lösning på det hela.

 4. Möjligen, men jag ser fördelarna med ett system som det de planerar, framförallt om det är email och diverse molntjänster man vill göra omoderna.

 5. Jag ser naturligtvis också fördelarna.

  Men man kan väl få vara lite vaksam över centraliserings- och likriktnings-tendenser trots det. 🙂

 6. Jovisst.

  Jag tror ändå att det är mot decentraliserade tjänster vi är på väg. Tyvärr tror jag en idé som wave inte skulle ha en chans att konkurrera med mail och annat uråldrigt om man inte valde den här metoden just nu. Det är ju trots allt där vi behöver en rejäl uppgradering. 🙂

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.