Ungdomsminister Bodström

Det är nästan skrattretande att Bodström med Bodströmsamhället fått ansvar för ungdomsfrågorna. Hur tänkte Mona?

Mannen som en hel ungdomsgeneration ser som synonym med övervakningssamhället som talesman för ungdomsfrågorna – är inte det att sätta bocken till trädgårdsmästare? Är han den ungdomlige ungdomsministern i skuggkabinettet. Med blont hårsvall och ett ungdomligt leende ska han få ungdomar att tro på politiken igen.

Men dra mig baklänges!

Jag ser egentligen bara tre alternativ:

Intressant val är han hur som helst Bodström. Hans äventyr i bloggosfären kanske ger honom kontakt nog med den yngre generationen för att ro det i land. Fast då vill det till att han ger sig in i samtalet/samtalen. Att han inte sitter kvar i sitt elfenbenstorn och skriver hur det är.

Jag har följt bloggen Bodströmsamhället från starten. Jag tycker det är bra att Tomas Bodström ger sig ut i bloggvärlden. Han skriver ofta rakt på och engagerande, inte utan självdistans och humor. Men jag saknar något. Han deltar inte. Hans inlägg är sällan frukten av något han läst på andra bloggar. Han deltar sällan om någonsin i diskussionen i sina kommentarsfält. Han läser dem, för ibland lyfter han upp vad som sagts där till ett eget inlägg. Jag har svårt att tro att han deltar i diskussionen på andra bloggar och man ser honom aldrig länka in sig i det pågående samtalet.

Tomas Bodströms blogg är en gammaldags megafon. En sändare och inte en plats för samtal. Synd!

Synd, eftersom framgång i bloggvärlden och bland ungdomar handlar om att man lyssnar. Inte på deras telefon och datatrafik, utan på dem!

14 svar på ”Ungdomsminister Bodström”

 1. Dessutom är det pinsamt uppenbart hur han undviker att beröra integritetsfrågorna när de är aktuella. Han VET att det skulle stärka honom om han yttrade sig kring IPRED, telekompaketet och nu datalagringsdirektivet, men inte ett ord när frågorna är aktuella. Samma disacossiativa (shit hur stavar man det där?) taktik som Reinfeldt kör med.

  Trovärdighet noll, således.

  Beelzebjörns senaste blogginlägg.. Om datalagring och makthavarnas cynism

 2. Nåja – dissociativ torde det väl ändå vara, om ni inte uppfunnit en ny diagnos?

  man kan ju inte gärna negera först en gång med dis- och sen en gång till med a-.

 3. Jag läste också det där, och tyckte det var lite roligt. Men sen kom jag på att det kanske inte gör så mycket ändå. Även om han är hatad på internet så kan han ju fortfarande fördjupa sig i bodstadsfrågor och liknande som ju också rör ungdomar. Och det verkar ju vara det han tänker göra också. Allting rör ju inte internet ändå.

  Jag håller med om att han är dålig på att delta i diskussionen, och länka osv. Men jag upplever det som att han blir bättre.

 4. Men vänta nu… är association verkligen en negation till sociation?
  Är det inte i vilket fall associativ vi vill säga att Bodström och Reinfeldt inte är?

  Tror nog forfarande disassociativ är rätt, om än nyskapande, ord.

  RedLibs senaste blogginlägg.. tpb domen, fåfänga, uppsåt och jäv

 5. @redlib – det är möjligt att a i associera inte är negerande utan snarast är den franska prepositionen a (till, vid, i) isf är det ju en jättespännande nybildning som åstadkommits. Det tänkte jag inte ens på.

 6. Med tanke på vad associera betyder förefaller det där franska a vara klockrent!

  Hmm… Är rädd jag bloggar lite för disassociativt själv. Skulle behöva lite nya verktyg…. Uj, vad mycket det finns kvar att göra på den här nätet 🙂

  RedLibs senaste blogginlägg.. tpb domen, fåfänga, uppsåt och jäv

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.