Men va fan!

Klåfingriga jävla skit upphovsrättkramarhelveten!!!!

Jag älskar Jon Stewarts Daily Show. Att se det i Sverige gör än bara deprimerad eftersom det sänds på skitkassa tider mitt i natten och med en veckas eftersläp

Comedy Central har haft världens bästa TV-streamingtjänst där man kunnat se hela avsnitten med bra bild direkt efter de har sänts i USA.

Men nu minsann så går det inte för sig. En stor fet skylt möter mig:

>We’re sorry but due to rights restrictions, full episode video on www.thedailyshow.com is not available in your territory.
>
>For more information click here.

Där kan man läsa:

>Yesterday, April 28, we restricted access to full episodes of The Daily Show for several countries outside of the U.S. We did so at the request of the content licensees who control the television broadcast rights to the show in those respective territories.
>
>We want to make it clear that we hear you, the Daily Show fans. We read your posts and comments on the boards. And given the very reasonable user feedback you’ve posted, we fully appreciate that fans of the show outside of the U.S. want access to full episodes. Regrettably, the nature of international licensing makes that extremely complicated.
>
>Please know that Comedy Central will continue to work with local TV broadcasters around the globe in hopes of granting access to these episodes in your country. In the meantime, you still have access to the rest of TheDailyShow.com, including these forums.
>
>Thanks for your understanding.

Är dom helt jävla apdumma i huvudet! Å då menar jag inte thedailyshow.com, jag menar de som köper rättigheterna för Sverige och ser till att skiten inte går att se. Ni ber mig ju fan att fildela illegalt. Fattar ni inte det!

13 svar på ”Men va fan!”

 1. Visst är det illa?
  Var likadant med ABC sändningar av tv serier. De körde de ”stora tv serierna”. Men upphovsrätten i USA skiljer sig. I USA så äger Hollywood och några andra få företag. Här i Sverige så äger varenda filmare och ett par till har del i den. Därför så kommer du aldrig få se en enda svensk film på nätet. Ja förutom de som fildelas på nätet då. Det här hade kunnat fixats för länge sen. Om det funnits något intresse från rättighetshavarna att faktiskt visa det dom gjort istället för att böta de som ser ändå. Hade film makarna och de inblandade. Gått ihop i en idiell förening vars enda uppgift var att tillgänglig göra filmerna på nätet för ett ett fastställt pris. Om det gjorts för länge sen hade vi kollat på film på nätet för länge sen. Men det finns inget intresse av att sälja och ingen hjälp ges till de som försöker. De pengar som skulle ha underlättat försäljningen används istället till att förstöra internet och böta de som försöker se filmerna ändå. Allt på bekostnad av våran integritet. Andledningen till att joost fick lägga ner. Var just det att det inte gick att träffa avtal med upphovsrättshavarna eller ens ibland få tag i alla inblandade. Fick man tag i alla inblandade så kom de iaf inte överrens. Hade jag inte varit så förbenat censurerad så hade folk vetat det här för länge sen.

 2. Men The Daily Shows streamer var ju helt värdelös, så jag laddade ner i alla fall. Om man pausade för att gå och hämta en öl i kylen så började streamern om när man klickade på Play.

  Alltså, Widham, du kan kanske ladda ner TDS utan att få dåligt samvete? Vilken skada föreställer du dig att du gör då? Att inte titta på reklamen?

 3. Jag kan bara hålla med. TDS är en de få program jag brukar titta på regelbundet.

  Anledningen är väl dock ganska enkel – TDS går väl på någon svensk TV-kanal nu? Är det 6-an, eller Komedy Central, för de som har det. Så nu får du istället köpa rätt kanaler, sätta dig framför TV:n vid rätt tidpunkt och sitta kvar där tills programmet är slut. Varför skulle det vara sämre än att kolla å webb-TV? ;-P

  Markus ”LAKE” Berglunds senaste blogginlägg.. Vad händer när vi inte sitter framför TV:n längre?

 4. Det som skulle bli såå bra med tillgång på legalatjänster på nätet om man fick klämma åt lite fildelare först. Var det det inte det Henrik Pontén nyligen sade fast med andra ord? Men det var väl bara sverigesriksdag som gick på det. Hur går det om man tunnlar så det ser ut som man är amerikan då kan man få se då?

 5. @Proteus – Skada och skada, det handlar om en princip. Jag vill kunna fortsätta att säga att jag inte begår upphovsrättsbrott. 😀

 6. @lePlaid – tack för tipset, men för mig är det ett moraliskt problem och inte ett tekniskt. Jag har flera alternativa metoder för att se skiten, men alla är mer eller mindre olagliga/illegitima!

  @LAKE – det går på Kanal 9 klockan 1 och 5 på natten. Jag brukade TiVo:a det, men tröttande på att ligga en vecka efter nyhetsflödet på ett program som handlar om nyhtsflödet. Men varför säger jag det till dig… du fattar ju!

  @Pierre – WORD!

 7. @Göran jag är med dig! Misstänkte att du antagligen inte hade några tekniska problem med detta. Personligen anser jag att det moraliska problemet med att titta på tv-serier genom att maskera sitt ip-nummer är ganska litet. Serien finns där ändå, de tjänar till och med pengar på att du ser den, för de får reklamintäkter de annars inte skulle fått. Jag är så klart medveten om att de förlorar pengar på att då inte kunna sälja serien vidare till någon svensk tv-kanal. Ett moraliskt problem som jag anser i alla fall inte är större än det moraliska problemet med att kringå regionsskydd på dvd-skivor eller tv-spel. Vilket jag i och för sig inte gjort sen senast jag använde mitt gamla playstation, vilket antagligen var någon gång i slutet i på förra århundradet. För mig är inte detta ett stort moraliskt problem, men det är så klart min moral och alla drar vi ju gränsen någonstans. Personligen anser jag att det är värre att köra för fort eller att kasta skräp på gatan. Egentligen har jag tänkt skriva till NBC om detta, det kanske är dags och se vad de säger?

 8. Det är dock vackert att man fortfarande kan se precis hela programmet, dock söderhackat i smådelar. Avtalen med ”exklusiva sändningsrättigheter” de skrivit med utländska TV-kanaler verkar alltså inte ens vara värt pappret det är skrivet på…

  En annan lika puckad grej – En uppmärksam läsare på TDS-forumet noterade att det är förbjudet för oss att besöka sidan över huvud taget! ”If you are not yet 18 years old, or do not reside in the United States, please discontinue using the Site immediately,”. Jag kan bara hålla med: ”Men va fan!”!!

  http://forum.thedailyshow.com/tds/board/message?board.id=support_2008_oct&view=by_date_ascending&message.id=969#M969

  Markus ”LAKE” Berglunds senaste blogginlägg.. Vad händer när vi inte sitter framför TV:n längre?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.