Dumheten borde kanske tigas ihjäl men…

Nu börjar det! 5,1% i en oppositionsundersökning och då startar smutskastningen.

Jag vet att man inte ska mata trollen. Jag vet att det ibland kan vara bättre att inte ge uppmärksamhet åt när lögnaktiga idiotier sprids i propagandasyfte. Men det finns gränser för vad jag klarar av att låta stå oemotsagt. Dagens litania från Jinge under rubriken Piratpartiet, lögnare och blivande mångmiljonärer är så infam och dessutom så läst att jag bara måste gå i svaromål.

>Jag har skrivit om piratpartiet ett antal gånger nu, senaste gången konstaterade jag att de eventuella piratpartister som blir invalda i EU-parlamentet inte betalar någon ”skatt” till partiet, som t.ex. vänsterpartisterna gör.
>
>Orsaken till den kommentaren är det faktum att en period i EU-parlamentet ger parlamentarikern minst sju miljoner kronor i inkomst, netto. Månadsin-
komsten är nämligen minst 145.000.- med lön och de olika bidrag man får. Multiplicerar man den summan med 60 månader så hamnar man på den smått fantastiska summan nio miljoner. Och märk väl, detta är efter att skatten är betald.

Gäller då inte dessa summor alla kandidater till EU-parlamentet för alla partier. Varför just ta upp det i en attack mot Christian Engström? (Det är t o m så att till skillnad från flera av de partier som inte har partiskatt har Piratpartiet haft en rejäl diskussion om saken på sitt årsmöte som ledde fram till att man inte kräver en skatt, men uppmuntrar donationer. Många av kandidaterna har också lovat att de kommer donera delar av sin parlamentarikerlön till partiet.)

Så hur Jinge kan tycka att han har på fötterna att implicit anklaga Christian Engström för att bara vara ute efter pengarna och explicit för att ljuga sig till dem det är för mig en gåta.

Eller förresten är gåta fel ord; jag förstår faktiskt precis var den sortens vänsterkonspiratoriska paranoida fantasier kommer ifrån. Det är jobbigt att tillhöra en ideologisk rörelse som är själva beviset för att makt korrumperar och att absolut makt korrumperar absolut. Men jag kan lugna Jinge med att Christian inte är kommunist eller för absolut makt, så han ska nog kunna klara sig från att bli korrumperad.

>Men det värsta av allt är att Christian Engström och de andra piratpartisterna har ljugit för sina tilltänkta väljare. De har nämligen i olika sammanhang hävdat att de bara kommer att rösta i de frågor som de i förväg har tagit ställning till, dvs. de frågor de gått till val på. Men Christian Engström är ju gammal folkpartist och som sådan är man som bekant kluven. I lunchekot igår frågade man hur det förhåller sig i verkligheten.
>
>Lunchekot: – En av de frågor som nu diskuteras handlar t.ex. om patientrörlighet, var står ni i den frågan?
>
>Christian Engström: ”- Vi tar inte ställning i den frågan utan vi kommer att rösta med den grupp som vi går med i.”

Snälla, snälla Jinge! Läs, lyssna, lär! Det är ytterst sällsynt att ett parti är så tydliga med hur de tänker agera efter ett val. Jag vet inte vilket parti herr Jinge brukar rösta på, men jag håller det inte för otroligt att hans röst har använts till att understödja en socialdemokratiskt driven högervridning av den svenska politiken…

Jag utmanar Jinge att hitta ett citat av Christian Engström, där han säger något så dumt som att han och eventuella andra Piratpartister i EU-parlamentet tänker lägga ner sina röster i alla frågor som partiet inte tagit ställning till. Ett sådant uttalande skulle ju ta ifrån partiet alla möjligheter till inflytande över den partigrupp man går med i.

>Det finns skäl att anta att det blir en liberal eller konservativ grupp som de kommer att gå med i, ett klart besked med andra ord.

Fantastisk mening, Jinge. Jag är full av beundran. ”Det finns skäl att anta…”, ”Ett klart besked…” Tänk att du till och med får det att låta rimligt att ditt antagande utgör ett klart besked. Sluta lägg orden i mun på dina meningsmotståndare. Piratpartiet kommer att gå med i den grupp som ligger närmast oss i medborgarrättsfrågorna. Det står i klartext på hemsidan:

>I europaparlamentet är det partigrupperna som är nyckeln till att få inflytande. När vi väl har tagit plats i parlamentet, kommer vi att diskutera med de grupper som känns relevanta för att avgöra vilken grupp som ligger närmast oss i våra frågor, och gå med i den gruppen.

Jinge fortsätter:

>Men såvitt jag förstår så skulle det lika gärna kunna bli en nationalistisk grupp. Och på denna punkt lämnas inget besked till dem som kan tänkas rösta på piratpartiet, och talet om att de inte kommer att rösta om annat än vad de sagt till sina väljare är således en lögn. ”- Vi kommer att rösta med den grupp vi går med i”, och vilken grupp det blir visar sig väl först efter valet.

Detta eviga misstänkliggörande och kopplande till nationalister och rasister börjar bli tröttsamt. Antingen vill Jinge inte läsa, eller så kan han inte, eller så är han en idiot. Piratpartiets hemsida igen:

>Det enda vi kan säga säkert är att vi inte kommer att gå med i gruppen för främlingsfientliga nationalistiska partier under några omständigheter, vad de än skulle kunna tänkas få för sig att säga eller göra när det gäller våra frågor. Det beror på att vi inte gillar dem, helt enkelt.

Det må va hur du vill med läskunnigheten hur det är med moralen hos Jinge själv får vi veta i klartext i hans inlägg:

>Fast ska sanningen fram så måste jag medge att även undertecknad skulle ljuga om jag tjänade nio miljoner på det.

Genom sig själv dömer man andra helt enkelt! Bra jobbat!
Jinge avslutar med att försöka skrämma alla sina vänsterinriktade sympatisörer med högerspöket:

>Hade jag däremot tänkt lägga min röst på Piratpartiet i EU-valet skulle jag bli fly förbannad över att de ljuger om hur de ska agera i EU-parlamentet. En röst på PP är en röst på de borgerliga i EU, de som vill utveckla EU till en federation. Och vem fasen låter sig luras när grupptillhörigheten är hemlig?

Jag både hoppas och tror att de han vänder sig till både är klokare, läskunnigare och intellektuellt rörligare än Jinge själv. Vi som tänker rösta på Piratpartiet i EU-valet oavsett om vi från början är höger eller vänster vi vet precis vad vi får. Vi får EU-parlamentariker som håller medborgarrättsfrågorna för viktigare än de andra politiska stridsfrågorna. De är precis det vi vill ha. Om Jinge letar efter väljare som köper grisen i säcken får han leta någon annanstans.

Jag röstar Pirat den 7 juni!

MMN-o har också reagerat.

14 svar på ”Dumheten borde kanske tigas ihjäl men…”

 1. ”Det finns skäl att anta att det blir en liberal eller konservativ grupp som de kommer att gå med i, ett klart besked med andra ord.”

  ..och jag som trodde att liberalism/konservatism var varandras motpoler..

 2. ”Piratpartiet kommer att gå med i den grupp som ligger närmast oss i medborgarrättsfrågorna.”

  Andreas Sjölander ställer den intressantare frågan: vilka grupper KAN piratpartiet gå med i. Vad händer om piratpartiet inte är välkommet i någon av de grupper man vill gå med i?

 3. @Tor – Det är en mycket intressant fråga. Som liksom kommer bort när man börjar med det stora misstänkliggörandet á là Jinge. Det troliga är ju att PP vill in i ALDE eller G/EFA, frågan är om man då är välkomna.

 4. Christian uttalade sig dessutom på TV igår och sade att det troligen skulle bli den liberala eller den gröna gruppen som man skulle ansluta sig till.

  Vet inte varför det är så många som är så ruggigt negativa till Piratpartiet. Vi är ju inte något främlingsfientligt parti som vill ha drag under galoscherna, utan kämpar ju för grundläggande mänskliga och medborgsrättsliga frågor vilket inte borde vara så hemskt…

  Jannes senaste blogginlägg.. Janne: Tjoho! Vind i seglen!

 5. Du är inte den ende som reagerat på Jinges frontalattack. Jag skrev en artig kommentar (med länkar till och citat från Piratpartiets sida om EU-strategi) och bad Jinge och hans läsare att faktiskt kolla upp vad Piratpartiet själva skriver om detta innan de drar en massa slutsatser. Kommentaren dök förstås aldrig upp…

  JMBs senaste blogginlägg.. Första april: Stämningsvågen rullar in

 6. Bra skrivet, bra svar på tal!

  Jinge verkar vara helt ute efter att dra ner oss i smutsen, med påhittade historier och lögner. Helt uppenbart är dock att han misslyckats med det.

 7. Jinge är ett troll och att han än idag får någon som helst uppmärksamhet är för mig en gåta. Det JMB beskriver beträffande kommentarer är en typisk jingeism. Själv har jag sedan länge slutat att ens klicka på länkar till honom – dels för att bespara mitt hjärta och dels för att inte bidra till att boosta hans besöksstatistik och därmed mata hans ego. 😉

  Joshua_Trees senaste blogginlägg.. Var inte rädda

 8. Det mesta var väl samma vanliga höger vs vänster retorik?
  Tor kom med den absolut smartaste frågan i min värld. För även om jag tänkt tanken att om PP får en plats. Så ska det inte vara i något jordbruks utskott el liknande utan där de gör mest nytta. Fast jag hade int tänkt på att ingen kanske vill ha PP hos sig. Fast verkar lite lång sökt att ingen vill ha några som klart uttalat stödjer gruppen de hamnar i förutom i de frågorna de har en lika tydlig ställning.

  Kanske skulle jinge lägga lite krut på den vänster partisten som sitter där nere nu och också lägger ner massa arbete på att hålla internet rent från integritets kränkande lagar.

  Sen har jag inte heller tänkt tanken på den bruna politiken och PP. Kanske skulle ett tydligt avståndstagande räta ut frågetecknen som kan göra eventuella väljare osäkra.

 9. Jag försökte mig på ett svar på detta http://jinge.se/politik/eu-valet-ett-fragetecken-for-pp.htm
  Det som dök upp i hans kommentarsfält var att jag skulle tänka på netiketten. Han är bara en feg person som vill ägna sig åt att vräka ur sig saker och varje argument mot hans åsikt raderas.

  Här är den kommentar som bröt mot netiketten enligt honom.

  PP tagit ställning i frågor som rör mänskliga rättigheterna.
  Dessutom är PP så transparent och frågor diskuteras fritt på hemsidans forum tillsammans med de valda. Detta tramset om att de Piratpartister som skulle kunna väljas in i EU skulle tjäna storkovan skiljer sig väl inte ifrån att en Vänsterpartist skulle tjäna storkovan Ja Rick är fd Moderat, Christian är fd folkpartist det är inga hemligheter, vi har dock medlemmar från alla olika politiska färg. Själv har jag varit ganska röd genom åren. Vi har lagt våra politiska olikheter åt sidan och koncentrerar oss på våra politiska likheter.

  Staten ska respektera grundlagen även i praktiken. Respekt för medborgarna och deras integritet skall innebära att principer som tortyrförbud, lagstiftningsintegritet, rättssäkerhet, budbärarimmunitet och korrespondenshemlighet är okompromissbara. Piratpartiet skall och kommer att agera för att exponera och fälla en regering som partiet anser inte lever upp till den respekt för människorätt som man ska kunna förvänta sig av en demokrati. Vi anser också att en sådan respekt aldrig ska villkoras, exempelvis baserat på härkomst, etnicitet, religion, kön, handikapp, ålder, sexuell läggning eller politisk åskådning.
  http://forum.piratpartiet.se/Topic134715-358-1.aspx

 10. PS han har helt spärrat mig från att skriva, jag tänkte att det kanske var länken som ställde till det och skrev en ny kommentar men den dök aldrig upp.

 11. @ML
  Du kallade något som Jinge skrivt för ”detta tramset”–det föärstår du väl att det är det grövsta netikettsbrott som du kan begå? Helst av allt så ska man ju hålla med honom om allt för att ens kommentar ska få ligga kvar. 😉

  nefs senaste blogginlägg.. Elitdemokrati?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.