Skitjournalistik!!!

Jag har väl aldrig rankat Niklas Svensson bland Sveriges bästa journalister. Oavsett var han har varit – Expressen, Metro, Bloggosfären eller TV4 har han aldrig imponerat på mig. Flera av hans stora avslöjanden har känts mer som skvaller än journalistik.

Att skriva böcker om Robinson-deltagare och åka fast för dataintrång är väl inte heller metoder för att höja sin kredibilitet hos mig.

Men idag tog han slutgiltigt steget över till den mörka sidan. (Den där Daniel Nyhlén och Hans Shimoda tidigare återfinns.)

På politikerbloggen tidigare ikväll bedömde Niklas att det var viktigt att berätta hur Piratpartiets ordförande hittar kvinnligt sällskap under sin valrörelse.

Rick påstås inte ha gått att nå för en kommentar. Den tid som avsatts för detta ändamål innan publicering är 40 minuter. Så nu vet vi allihopa att om en journalist söker oss, så är det den tid vi har att ringa tillbaka. Eller kanske snarare: när vi söker Niklas Svensson så är det den tid han har på sig att ringa tillbaka!

Rick (som van användare av moderna medier) kommenterar i kommentarsfältet till Nicklas artikel inom en halvtimma från publicering:

>Har varit på Ica och handlat för en middag med vänner, så jag kan kommentera här i stället:

>Jag har dejtat på nätet sedan åtminstone 1992. Sexton år sedan. Då var det ett uppslag i DN om några par som hade träffats på nätet – jag var med bland dem.

>Hur kan det vara en nyhet 2009 att jag noterar på Facebook att jag nätdejtar?

>I övrigt har mitt privatliv inget med det politiska livet att göra. Piratlivet och privatlivet är två olika saker… Att Politikerbloggen väljer att skriva om mitt privatliv i stället för mitt piratliv säger mer om Politikerbloggen än mig.

Bra där Rick! Och Niklas, skämmes ta mig fan!

Ett svar på ”Skitjournalistik!!!”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.