(går)Dagens Media

Det är lite lustigt att en tidning med det stolta namnet Dagens Media verkar fostra en oerhört konservativ inställning till medieutvecklingen.

För ett par dagar sedan anklagade jag DN för att inte förstå Internet. Samma dag beskrev Rolf van den Brink (fd chefred på Dagens Media) meningen ”Du begriper inte internet.” som den nya idiotförklaringen. Om våra två inlägg hade ett samband låter jag vara osagt, och därför bemötte jag aldrig Rolf van den Brinks artikel här på bloggen. (Jag nöjde mig med att kommentera den på plats.)

Men när Dagens Medias nyhetschef Martin Schori bara några dagar senare skriker ut sin skepsis mot bloggosfärens under rubriken Bloggarnas kakafoni är outhärdlig börjar man ju undra hur med i sin tid Dagens Medias redaktion är.

>För bloggosfärens hybris har lett till krav på att etablerade medier, med jobbiga saker som utgivarskap att tänka på, ska nyhetsvärdera efter vad ett gäng bloggare, inte sällan med rättshaveristiska drag, skriver. Och visst ska chefredaktörerna vara lyhörda, men en icke-nyhet blir inte nyhet bara för att ett tiotal personer aldrig slutar älta den.

Du begriper inte internet vill jag säga till Martin Schori oavsett om detta betyder att jag idiotförklarar honom. Men jag låter bli. Istället konstaterar jag bara att Dagens Media behöver lägga tid på att surfa och blogga, läsa bloggar och kommentera bloggar så att de kommer ikapp sin tid och förstår att bloggosfären inte är en ny plattform för debattartiklar eller ett moraliskt tveksamt verktyg för skapande av personliga varumärken.

Bloggosfären är ett ständigt pågående samtal. Ett samtal som inkluderar fler människor än något tidigare samtal i historien. Den som vill vara med kan vara med. Den som får något bra sagt blir hörd. Om många är eniga om något blir det tydligt. Ingen behöver lyssna på bloggosfären eller skriva om den. Om gammelmedia vill ignorera den så står de dem fritt.

Ett svar på ”(går)Dagens Media”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.