En halv kommunikationskonsult tipsar försvaret

Jag lyssnade på Peter Althins slutplädering med ett halvt öra idag och favoritsekvensen var när han angrep målsägande/åklagarsidan för deras behandling av professor Roger Wallis. Han sa något i stil med att man kan inte vara 30% professor. Det är som att säga att någon är 30% människa eller 30% elefant.

Det slog mig att det gäller ju för många yrkestitlar.
En journalist som går ner i arbetstid är bara en halv journalist.
En mammaledig präst som är helt ledig är inte präst längre.
Och målsägandebiträdena, arbetar de verkligen heltid som advokater, för annars är de ju inte riktiga advokater, eller hur?

Själv är jag pga diskbråck bara en halv kommunikationskonsult just nu! Hoppas mina kunder inte blir besvikna.

PS En sak som jag som kommunikationskonsult kanske skulle ha tipsat advokat Althin om, för jag saknade det i hans framförande: Att sätta upp en tracker är inte som att hålla någons rock, det är mer som att ansvara för garderoben. Det är svårt att veta vilken av gästerna vars rockar man tagit om hand som tänker misshandla någon stackare. DS

4 svar på “En halv kommunikationskonsult tipsar försvaret”

 1. Rockar fett
  På tal om rockar och garderober, det går ju alltid att skylla på någon annan om man väl åker fast för misshandel. Därtill, vi hade ju ingen aaaning om att rockarna var stulna heller…dom bara fanns där i garderoben en dag. Hallå, vakna och kom ut ur garderoben. TPB grabbarna har ju inte ens stått upp för det dom gjort. Dom backar ju på sina ideal. Starkt eller…

 2. Så då börjar vi sätta alla i fängelse som inte står upp för sina ideal, eller?

  Poängen är ju att oavsett vad man tycker om TPB-killarna eller deras handlande kring TPB så måste åklagaren bevisa det brott han påstår att de begått.
  Han behöver bevisa att de hjälpt till med råd och dåd, vid utförandet av ett antal (ca 30) konkreta nedladdningar. Inte att deras dator användes partiellt, inte att det skedde med hjälp av en sökmotor det byggt eller att den tracker de ansvarade för kanske var involverad. Åklagaren ska visa att de hjälpte till med de konkreta nedladdningarna som står i gärningsbeskrivningen.

  Jag tycker inte Håkan Roswall har lyckats med det.

 3. Att ”stå upp för vad man gjort” när hälften av de som lyssnar vill bränna en på bål för att de inte förstår? Jo det skulle vara rakryggat och till och med hjältemodigt.

  Jag kan dock förstå om det inte är direkt frestande att bli grillad.

 4. @Spjuke: Eller så kanske du missförstått deras ideal? Deras ideal kanske faktiskt är att det är viktigt med fri och ocensurerad kommunikationsinfrastruktur. Och inte att det är viktigt att privatpersoner begår upphovsrättsbrott? Vilket av dem är det du tycker de borde stått upp för? Jag gissar det andra, medan många med mig förstår att det är det första som är viktigt och att TPB-grabbarna visst stått upp för den principen.

  Släpp strågubben, tack!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.