Per Wirtén – utan verklighetskontakt

I Dagens Arena skriver Per Wirtén om de tilltalade i TPB-rättegången och förmodligen om pirater i allmänhet att auran börjar slockna.

>Det är något med fildelningsdebatten och unga män. Pirataktivismens maskulinitetskult börjar bli uppenbar. Unga män sitter i paneler, skriver bloggar och debattinlägg där de glittrar och speglar sig i varandra och hänvisar till varandra och andra manliga genier – ofta professorer i USA. Vi har sett det sååå många gånger förut. Och det är inte mer omvälvande än Saabs företagsstyrelse. Män som gör som män gjorde.
>
>Olika hang arounds deltar utan eftertanke i gruppövningarna. Författaren Sigge Eklund twittrar från rättegången. I torsdags: ”Neijs sensuella relation till bittorrentteknik – hans sätt att säga ordet som om han talade om en flickvän – är vackert att se på nära håll…” Senare samma dag beskrev han kvinnor utanför rättssalen som ”pirat-groupies”.
>
>Den radikala auran börjar slockna.

Jag har följt rättegången och debatten förträdesvis via bloggosfär och andra internertbaserade kanaler. Min upplevelse är att kvinnorna är de kanske mest vältaliga och intressanta rösterna. Några exempel:
Emma på Opassande
Johanna på Frihet fildelning feminism
13 åringen Callandrella
Hanna med Projo
Expressens Isobel Hadley Kamptz

Per Wirtén skulle kanske få en bättre bild av den yngre generationens kvinnosyn och jämställdhetsnivå om han läste och besökte de digitala mötesplatser där ”pirataktivismens maskulinitetskult” skulle leva.

Men det är klart, en dinosaurie med en dinosauries kvinnosyn, ser väl världen genom de närsynta plirande ögon som han begåvats med.

Ett svar på ”Per Wirtén – utan verklighetskontakt”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.