Lite mek i bloggen för IE6

Jag har problem med kontrollen bakåt, eftersom ingen av mina datorer längre har Internet Explorer 6 eller äldre. Jag kan köra den via VM, men det är inte lika flexibelt — jag kan köra den via IE-NetRenderer, men då är resultatet bara ett screenshot.

Nå nu har jag haft några minuter vid en gammal häck till dator som fortfarande kör med gamla IE, så jag har säkrat bakåt. Det är inte hundraprocentigt, så jag tar gärna emot påpekanden om det är något som är oläsligt eller oanvändbart.

Snälla IE-användare, uppgradera till version 7, eller än hellre till en webbläsare som funkar någorlunda vettigt.

Det man vinner är snabbhet, säkerhet, bättre utseende på sidor och bilder — och mycket större flexibilitet.

Jag har placerat min blogg i Göteborgbloggkartan.se!

4 svar på ”Lite mek i bloggen för IE6”

 1. Chrome är väldigt snyggt tycker jag! Man märker knappt att man använder det heller, det är verkligen inget som stör med det. Förutom att det inte går att skrolla genom att klicka på mushjulet och sen dra musen upp och ned. Det stör mig.

 2. Chrome har haft lite strul med touchpad-scroll på laptops också — sen är den inte lämplig om du har för vana att ha fyrtio-femtio flikar uppe eftersom varje flik är en egen process.

  Chromes gränssnitt är totalt briljant, med minimalism dragen till sin extrem.

  Jag gillar en tendens till en trend just nu att göra programmet mer diskret. Har dragit ner en testversion av Adobes CS4, och den följer liknande mönster, med ett mer neutralt, välordnat och minimalistiskt gränssnitt. Där var det dessutom behövligt eftersom deras program är så förbaskat omfattande.

  Får se om Microsoft fattar vinken och börjar städa de också.

 3. Mmm. 40-50 flikar tänker inte jag ta upp dock. Förr i tiden brukade jag öppna alla bloggar jag läste i var sin flik för att gå igenom dem en och en, och då blev det en del, men sen jag började med google reader behöver jag aldrig fler än några flikar åt gången.

  Jag gillar även att adressen i en länk visas i den lilla blåa rutan längst ner som snyggt smyger fram när man hovrar en länk! 🙂

 4. Jo Chrome är läckert.

  Använder dock mest Firefox fortfarande, eftersom jag inte fattar hur jag lyckades leva utan web-developer-toolbar och firebug…

  Men Chrome går titt som tätt när jag bara skall surfa.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.