Framtidens Hitler ligger just nu på BB

carriage.jpgDen som inte kan sin historia är dömd att upprepa den.

Om någon 1925 sagt att man inom mindre än 15 år skulle få uppleva ett globalt krig, skulle de flesta kallat personen galen. Då, i mitten av tjugotalet, var stämningen positiv och pengarna militären kostade ville man hellre lägga på sociala reformer och samhällsutveckling. Hela stämningen var fullständigt förståelig, endast med vår perfekta backspegel kan vi se vad som höll på att ske.

Bara sju år tidigare hade det krig som skulle avsluta alla krig tagit slut. Det var ett krig som var så omfattande och blodigt att hela demografin i Europa påverkades. Nästan åtta miljoner hade fått sätta livet till, ytterligare tjugo miljoner hade sårats. Tanken att Europa skulle kastas in i ett nytt storkrig inom mindre än två decennier föreföll absurd.

Visserligen var Italien redan fascistiskt, men det här var innan fascismen på allvar visat sitt fruktansvärda ansikte. Den allmänna inställningen var nog att Mussolini åtminstone tagit i tu med kriminaliteten, maffian och korruptionen.

Tryggheten var så stor att såväl Sverige, som Danmark och flera andra länder med oss fattade beslut om omfattande besparingar i försvaret. När kriget kom och Per-Albin Hansson sa att den svenska beredskapen var god, så var det lögn – varken mer eller mindre. Det var ett psykologiskt spel för att skapa tvekan om Tyskland skulle funderat på att invadera. Liksom att verka lugnande om Tyskland oroade sig för att den svenska svagheten skulle göra oss till en sårbar punkt i deras obrutna hegemoni.

##Aningslöshet

Det fanns en aningslöshet som liknar den aningslöshet vi upplever idag. Vi TROR inte att något är farligt, och det gäller såväl den egna staten som andra i vårt närområde.

Faktum är att det vi definierar som faror idag är religiösa fundamentalister, hackare, klippare, brottslingar och annat löst folk. Det är inte så att jag vill förminska det hot som till exempel terrorister SKULLE kunna innebära – men för bara några årtionden sedan var det ett klart sekundärt hot jämfört med rädslan för att ryska T-tanks skulle rulla över tyska gränsen. Det var inte så att vi saknade kompetenta terrorister, den tyska varianten gäckade en av världens effektivaste polisstyrkor år ut och år in.

##Terroristernas hatobjekt

Man skulle kunna tro att mitt resonemang borde försvara FRA och liknande åtgärder, men då missar man helt poängen.

Vad är det terroristerna, fascisterna och nazisterna har gemensamt? Jo hatet mot det öppna samhället. Samtidigt som de utnyttjar precis just den öppenheten för att nästla sig in, utnyttjar friheterna för att dölja sina avsikter, gömmer sig på ett sätt som inte är möjligt i ett kontrollsamhälle, så är det samhälle de utnyttjar just det samhälle de vill förgöra. Så frågan är om vi verkligen själva skall göra jobbet åt dem, så att de slipper?

##Vem kan man lita på?

Även om myndigheterna och beslutsfattarna är pålitliga idag, vilket inte alltid är fallet – så har vi glömt något riktigt väsentligt. Morgondagens Hitler ligger just nu på BB någonstans, eller om inte just nu, så kanske om några år – eller också går han eller hon redan i lekskolan.

Det enda han eller hon behöver, är att vi skapar ett samhälle som liksom den veka Weimarrepubliken inte förmår stå emot när stövlarna börjar marschera. Det bästa sätt vi kan göra det på är att urholka vår demokrati, göra människor rädda för att yttra sig fritt, få folk att se sig över axeln, normalisera övervakningen. Om vi sen kapar skyddet för liv och egendom så att polisen istället ägnar sig åt att jaga ungdomar som delar ettor och nollor eller att beivra brott mot bälteslagen, samtidigt som vi avvecklar allt skydd mot militära hot – då har vi skapat precis en sådan svaghet Hitler använde sig av för att ta över den absoluta makten.

Om vi verkligen skall tala om ett ”inre hot”, så är det alltid hotet mot det öppna samhället vi måste tala om. Det räcker med att vi glömmer det under ett decennium, så kan vi komma att vakna upp i ett samhälle som är oss så främmande att vi inte förstod hur vi hamnade där.

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

26 svar på ”Framtidens Hitler ligger just nu på BB”

 1. Om man vägrar se bakåt och inte vågar se framåt, så måste man se upp.
  – Tage Danielsson

 2. Way to go livbåten,

  when do we start marching towards Stockholm to overthrow
  the gorverment and install real democracy?

 3. Men dess möjliga trotjänare har redan för länge sen kastat blöjan!
  Dom finns bland oss, och står trofast beredda att snabbt göra sin tjänst.
  Och de har den intellektuella kapaciteten att föra taktpinnen så att dansen blir som dom vill.

  Det vi ser nu är en otäck polarisering, där mycket sker bakom våra ryggar i det dolda, och där vissa förstår, känner på sig, att en otäck skugga från det förgångna börjar att närma sig. Vissa har dock bättre luktsinne än andra, och kan icke misstaga sig på den stickande liklukten. Och hur vackra orden än är, och kostymen vacker så liket bär, bestänkt med dyraste parfym, så sticker de levande likmaskarna ut mellan tänderna, hur hårt liket än försöker att bita ihop käften för att dölja dom!

 4. @Nils Dacke: Är det inte lite vad som håller på att hända? Fast kanske inte med så mycket krutrök.

  @Dennis Nilsson: Tages ord är briljanta, han slog hammaren rakt på spikhuvudet där.

  @thomas: Politikens och byråkratins ”facilitators”, är aldrig långt borta. De flesta försöker vara hederliga och rakryggade, men de har inte alltid den kompass inbyggd som gör att de inte går bort sig på kartan. Effektivitet får ofta företräde framför vad som är rätt och riktigt.

 5. Hitler tog inte makten över Tyskland genom militärt våld eller genom att sätta skräck i människor. 40 % av väljarna röstade fram honom och NSDAP till en position, där parlamentet och rikskanslern tvingades att stiga åt sidan. Förmodligen spelade antisemitismen en stor roll: Tyskarna var skuldtyngda, inflationsdrabbade och till stora delar arbetslösa efter Versaille-fredens förnedring. Judarna representerade kapital och intellektuellt inflytande, genom de många intelligenta judarna vid makten. Hitler påstod att de var illojala mot nationen – och många tyskar höll med när judiska finansmän tog sitt kapital från det köpsvaga Tyskland. Hitler lovade att problemen med judarnas ”illojalitet” skulle lösas om han kom till makten.

  Andra Världskriget började inte som ett erövringskrig, utan som annekteringar av Österrike och sudett-tyskarnas landsände i Tjeckien. Att Hitler sedan tog hela Tjeckien som säkerhetszon och även hela Polen efter att Polen hade vägrat ge en liten bit där det fanns många tyskar, ledde till att England och Frankrike förklarade sig som fiender till Tyskland.

  Hitler var garanterat en hysterisk psykopat och erövrare. Men han hade folket bakom sig. Visst hade han hårda metoder mot kritiker, men sympatisörerna var många. Du verkar romantisera över människan, tycker jag. Människan är inte god i grunden, utan helt enkelt en flockvarelse och antingen ledare eller följare. Oreflekterande människor (majoriteten) följer den ledare som har de vackraste löftena och inger mest förtroende. Att det blir bra är inte säkert. Som det är i väst nu, så är det de girigaste som styr – och de använder medier och politiker som marionetter för att få sin vilja igenom: Ett samhälle anpassat till konsumtion.

  Om du tror att du är fri, så kolla i din matkasse nästa gång när du har handlat. Det behövs ingen övervakning och korrektur av dig, mer än beteendevetenskap och marknadsföring. Du fyller din kropp med snabb energi och gifter utan att blinka, men du tror ändå att FRA är ditt största problem? Vågar du publicera en avvikande mening här själv, förresten? Eller censurerar du den, som de flesta politisk korrekta som värnar om ”ett öppet samhälle”?

 6. Klart jag vågar publicera en avvikande uppfattning. Varför skulle jag inte göra det, så länge det är en kommentar?

  Jag kan till och med tänka mig att upplåta en hel post till en avvikande uppfattning, så länge förfrågan framförs vänligt, är relevant mot något jag själv skrivit, och innehållet inte är av hatkaraktär eller innehåller liknande övertramp som jag helt enkelt vägrar att befatta mig med.

  I de flesta fall är det bättre om folk använder sina egna bloggar för att göra inlägg, men principiellt är jag inte rädd för mothugg.

  Hittills har jag såvitt jag minns bara klippt en eller två kommentarer, helt enkelt för att jag inte accepterar hets mot folkgrupp på min blogg. Resterande som gått i papperskorgen har handlat om potensmediciner, hazardspel och annat liknande.

 7. För övrigt är jag mycket väl medveten om att Hitler kom till makten med stöd av en stor del av den Tyska befolkningen.

  Antisemitismen var för övrigt inte ett isolerat tyskt fenomen, även om den var stark där. Antisemitismen var kanske allra starkast i stora delar av det slaviska Europa, där pogromer inte var ett okänt fenomen — men även Västeuropa hade sin beskärda del av den sleven.

  Men det är faktiskt vid sidan av poängen.

  Det jag påstod var att Tyskland hade en svag demokrati, svag rättssäkerhet, en svag och ibland brutal polismakt, stora paramilitära organisationer och en i kontrast vek parlamentariskt kontrollerad militär. Det var inte en frisk stat, även om man bortser från de svåra ekonomiska problem de brottades med. Det var en stat där befolkningen var rädd och orolig, och där samhället upplevdes som svagt och korrupt.

  Jag påstod att allt detta var delar av den jordmån i vilken fascistoida strömningar kunde spira.

  Men inte ens det var egentligen hela poängen.

  Poängen var istället att peka på aningslösheten. Den aningslöshet som leder till att man tror att allt kommer ordna sig, när det samtidigt redan är på väg att gå åt helvete.

  FRA-chefen skriver en artikel om hur vi skall lita på myndigheten, eftersom han inte kan föreställa sig att en regering skulle våga komma med uppdrag att övervaka svenskar — och om det ändå skulle ske, så skulle myndigheten ha kraft att stå emot.

  Endast om man är naiv som ett litet barn, så vågar man ha en sådan tillit. Det kräver att man helt skippat historielektionerna, eller att man inte förstår att historiens tendens till upprepningar inte plötsligt avbrutits.

 8. Fridholm. Vet du exempelvis att EU har en ny ramlagstiftning, som gör det möjligt att avrätta anstiftare av ”våldsamma upplopp” (demonstrationer kan hetsas till sådana) – och att författare till ”rasistiska” texter eller ledare av ”rasistiska” organisationer kan dömas till fängelse?

  Eliterna inom stat och kapital har förenat sig i en gemensam agenda, som handlar om att skapa en europeisk Konsument. De länder (som Sverige) vars etniskt svenska födelsetal är låga, fylls på med fattiga människor från andra kulturer och folkslag, som kan bli en ny arbetarklass/konsumentklass.

  Om pyramidens bas växer, så växer avkastningen av kapital i dess topp. Jag tycker att denna agenda är betydligt mer skrämmande och ett verkligt hot mot individens frihet, som endast kan uppnås genom upplysning. När en anpassad form av islam är rådande religion i Sverige och de dominerande folkslagen är naiva, så kommer världens upplysning att mattas och vardagen kommer att bli en statisk matrix-tillvaro, där ett fåtal vita arbetarklasskolonier ledda av vita idealister kommer att vara de få ljuspunkterna.

  Jag hoppas att du inte ser detta som hets mot någon folkgrupp, för det är det sannerligen inte. Jag vill ingen något ont, jag har själv medlemmar i min släkt som dödades i Auschwitz. Men jag är jude och jag gillar sanningen mer än vad eliten har bestämt att jag skall tycka. Den vill att jag skall vara rädd för att kritisera ”mångkulturen”, som deras plan förutsätter. Men jag tänker inte tiga.

  Om någon behöver frukta att avlyssnas i det nya EU, så är det systemkritiker som jag. Dock ser jag ingen mening i att gnälla mer över FRA än över något annat i systemet. Den samhällsmodell som du berömmer är de rikas manipulation av de fattiga på alla fronter. Jag är för avtalsfrihet, yttrandefrihet och jämlikhet inför lagen för alla medborgare oavsett etncitet. Men massinvandringen och monopolen, Världsbankens och USA:s samt EU:s postkoloniala imperalism via krig och tullar mot den fattiga världen, miljöförstöringen och föraktet för nationskultur och nationell identitet, det är ren fascism, tycker jag. Värre än Hitlers, eftersom folket tror att de har något att säga till om, fast politikerna är köpta och medierna är lögnare som vallar folkets psyken som får. Alltmedan depressionerna, de etniska konflikterna, otryggheten, ohälsan, våldtäkterna och missbruket ökar i de fattigas kvarter, de skövlades kvarter.

 9. Kondomen är faktiskt uppfunnen så vem vet.. Jag vill bara två saker. Lev i nuet (FRA) och låt inte rädslan ta över dig. (Finns det någon annan fiende än hat och rädsla)

 10. Björn. Ett folks hat och rädsla är alltså hotet mot dess fortbestånd och fortsatta förädlingsprocess? Var det den nordamerikanska ursprungsbefolkningens största problem? Var det indianernas hat som undanträngde dem? Var det de kristna libanesernas rädsla som förminskade dem efter palestinska flyktingvågor från 1948 och islamistiskt maktövertagande 1969? Det är verkligen skönt att vara ren från sådant självdestruktivt och onaturligt flum som du står för. Hat? Ja, om jag och min flock angrips. Rädsla? Ja, men jag övervinner den och kämpar. Fel? Rätt. Om du tror att gängvåldtäkter och mobiltelefonrån är uppdiktad propaganda och inte en verklig, dokumenterad, lågintensiv etnisk krigföring, så tro du det. Verkligheten lär göra sig påmind även för dig förr eller senare. Då kan du ju försöka älska din fiende och se om det hjälper dig.

 11. @Tobias

  Även jag är emot monopol. Jag är i allra högsta grad för frihandel. Jag är helt klart emot miljöförstöring. Jag är negativ till dödsstraff. Jag är tväremot att straffa åsikter.

  Jag ser däremot inte problemet med invandring, utöver de problem vi skapat oss alldeles på egen hand med den idiotpolitik ifråga om invandring och integration som förts de senaste två till tre decennierna.

  Försök undvika halmgubbar, så slipper jag spotta ut orden du lägger i min mun.

 12. Alf Ulven

  Pappa trädgårdsarbetare – fina jobb (som praktikant han var otrevlig emot – bhl alla med respekt) och sen fina jobb och verka för outsourcing (incorcing för kristna idioter, kd som bilförsäljare eller bilskojare), låglönejobb, invandring, nepotism via inkompetens äger fastighet mm
  Nu pratar han om att avbryta arbetsmarknadspolitiken med “inte anpassad efter verkligheten”
  Brott; skyddat mördare och storbrottslingar och attackerat “Olle sparat 1500 kr till cykel”
  Falsk skitulv (lärare i svenska mm= egenintresset och socialpsykologi styr denne)
  Pris i retorik
  Bild Hitler “tystar ledaren pratar”
  USA-höberbur och krist höger “fina salonger” (maffia)
  Jesus övergivet Bill Clinton sa Lawinskyaffären
  Det skulle vara juridiskt relevant
  Isreael kommité, kungarad (Hägglund sitter)
  Valet 06 Ulf Ekman och pratade (se detta, gapflabbade) o sa kvinnan som skulle stenas “tillhörde världslitteraturens största”

  Klart migrän (ser aurorer och äter äpplen= epilepsi och ser syner och upplever varseblivning)

  Pension?

  Jfr den som sliter med relevanta frågor och finna lösningar och inte populism/egenintresse/falskhet mm

  Varför föda upp fler idioter?

 13. Marcus. Jag har inte sagt vad du tror på, jag har sagt att FRA bara är toppen av ett isberg och att hela det ”öppna samhälle” som du hyllar – är genomkorrumperat och folkfientligt samt människofientligt. Men för att undvika att du associeras med detta samhälle, så skall jag absolut låta dig svara på hur integrationen skall skötas: Skall socialbidragen dras in? Hur drabbar detta i så fall infödda med utsatthetsproblem? Om de inte skall dras in, hur hindrar du med liberal politik den principen att lika bland alla fattiga som väller in för att få försörjning av den svenska staten, tyr sig till varandra och bildar egna kulturenklaver?

 14. Det fanns en skröna som dessvärre var sann under Andra Världskriget om att Sverige var starkt försvarat för att i viss mån villseleda den Tyska fienden genom att helt sonika placera ut enormt stora cementrör längs kusten till Tyskland och sedan måla dessa för att få folk att tro att Sveriges kust var befäst med enormt stora kanoner.Detta fungerade också en tid hur otroligt det än kan låta där man ju sedan lät Hitler åka på vår järnväg för att ta sig till Ryssland med sina trupper i något som man ju lätt kan tycka var en allians med Nazi Tyskland.Sanningen är nog som så att det var bättre att rädda det Svenska folket undan Nazi döden i dess läger genom denna manöver när nu Hitler med andra Generaler var klart imponerade av den ariska befolkningen i detta land under 40 talet.Vilket ju visar att även i de mörkaste stunder på vår jord så har en viss teater framställning och god förhandlingsförmåga räddat livet på många människor.Något som tyvärr var få förunnat om man ser på resten av Europa under denna tid i historien.

 15. Ordet arbetskraftsinvandring har vad jag vet som innebörd att man kommer hit för att arbeta. Jobbar man här så länge att man får medborgarskap (eller kanske något förstadium), så gäller väl samma regler som för alla andra medborgare.

  Om majoriteten av de som kommer hit kommer som arbetskraftsinvandrare, så följer att de får försörja sig själva. Man skulle kunna tänka sig någon form av försäkringssystem för att inte göra dem prisgivna åt skrupelfria arbetsgivare, men grundprincipen gäller likväl.

  Flyktingar däremot är en annan sak, där måste man vara mer flexibel. Med arbetskraftsinvandring som möjlig infart, så borde trycket vad gäller flyktingstatus minska något — vilket i sin tur innebär att vi förhoppningsvis slipper klyva hår på ett sätt som gränsar mot ren skenhelighet.

  Jag har svårt att se att man kan dra in socialbidragen, eftersom de är den sista anhalten — möjligen undantaget privat välgörenhet av olika slag. Det känns inte som tiggeri är ett bra alternativ.

  Integration enligt mig är att se till att större delen av invandrarna faktiskt inte hindras att försörja sig själva. Det handlar dels om att validera deras utbildningsnivå i de fall dokumentation saknas. På det sättet sitter inte kvalificerade läkare och kör taxi. Det handlar också om att anpassa arbetsmarknadslagarna så att de inte fungerar som en spärr mot anställning. Det handlar om att ge arbetstillstånd från dag ett. Det handlar om att ställa krav, och att förklara vilka regler och normer som gäller i det här landet. Det handlar om fri bosättning, snarare än kvoter.

  Överlag handlar det om att behandla de som kommer som vi själva skulle förvänta oss att bli behandlade om vi flyttade inom Europa.

 16. Marcus. Du vet tydligen inte att huvuddelen av de utomeuropeiska invandrarna är något som kallas ”anhöriga”, som i praktiken kan betyda vad som helst. 2006 var nära 26.000 av invandrarna anhöriga, bara 19.000 var flyktingar. Sverige tar emot nära 100.000 invandrare/år. Nära hälften av dessa kommer från utomeuropeiska länder. Men bara var tionde flykting når in i Europa. De ”anhöriga” är i många fall papperslösa (de kan ha bott i Ryssland 13 år och slängt passet på Arlanda). De vet att det räcker att någon här intygar dem som ”släkting från Irak” eller liknande, för att de skall få stanna. Sådana tjänster går dessutom, liksom falska EU-pass, att köpa.

  Varför vill de bo i Sverige, tror du, bortsett från att det är otryggt i deras länder? Jo, hela världen vet att här går det bra att vara muslim fullt ut och få försörjning av staten, utan att arbeta. Det som pågår är inget annat än en muslimsk kolonialisering av Sverige. Det finns redan en halv miljon muslimer i Sverige, runt 30.000 invandrar varje år och de bildar mycket större familjer än etniska svenskar. Här tyr de sig till varandra i separata kulturenklaver och odlar förakt för de etniska svenskarna. Deras söner rånar inte sällan etniska svenskar (en varje dag i Malmö)och det finns även en mycket obehaglig uppgång av gängvåldtäkter i statistiken. Alla fakta som jag refererar är för övrigt hämtade från källor som BRÅ och Migrationsverket, så de är inte ”hets mot folkgrupp”. Jag inser att inte alla invandrare begår brott eller agar och förtrycker sina barn, men de är överrepresenterade och det allvarliga är att deras våld handlar om att bevara sin kultur samt vidga sina revir. De passiva kan vara stödjande.

  Så du måste alltså ta bort bidragen eller minska invandringen för att bevara en stark etniskt svensk majoritet i Sverige och motverka den muslimska kolonialismen. Det första är den ”liberala” metoden. Det andra är vettigare, då det finns många utsatta medborgare som skulle falla igenom totalt utan bidrag.

  Så vad föredrar du? Eller struntar du i det svenska folket? Eliten är viktigare, eller? Du skulle inte vara ensam om att fika efter elitens belöningar istället för folkets kärlek. Den politiska eliten slickar uppåt och sparkar nedåt – allt för privilegierna, styrelseuppdragen, konsultjobben och optionerna på aktier, som väntar vid de politiska karriärernas slut.

 17. Tobias, nu börjar du glida så off-topic att diskussionen inte längre ens är i närheten av inlägget.

  Vill du absolut diskutera invandring, så finns det andra artiklar att kommentera. Ännu bättre är att du skriver om det på din egen blogg, så kan jag kommentera där.

  Men för att vara artig, så skall jag skriva en sista kommentar:

  Ett av problemen med integrationspolitiken är att den har låst folk ute från arbetsmarknaden. Om du tillbringar första halvåret eller så på en flyktingförläggning utan möjlighet att arbeta, sedan något halvår i annat temporärt boende utan möjlighet att arbeta — bara för att sedan hamna i SFI-/getto-/socialkontors-/migrationsverks-kvarnen, då är det inte så märkligt att det som skapas är hjälplöshet.

  Jag har själv vid ett par tillfällen utbildat nysvenskar. I ena fallet var det en IT-utbildning som skulle leda direkt till jobb inom en organisation, i det andra var det fråga om en valideringsutbildning som skulle överbrygga hindren att använda sina yrkeskunskaper för att få jobb som stämde överens med den egna kompetensen.

  Gemensamt för många av de jag mötte, var att de levde sig igenom en enorm känsla av frustration över att inte bli tagna på allvar för vad de faktiskt kunde. IT-utbildningen innebar att 18 av de tjugo deltagarna ett år efter kursen var fast anställda på kvalificerade poster. Valideringsutbildningen hade ett genomslag på ungefär 70% — det visade sig att så fort företagen faktiskt fick uppleva deras kompetens i praktisk verksamhet under praktikperioden, så försvann skepsisen mot att anställa Abdullahs, Edwars, Alis, Yudiths, Olgas, Yasmins och andra vars enda problem på den svenska arbetsmarknaden var fel namn och bruten dialekt.

  Problemet sammanfattades bäst av taxichauffören som körde mig till den första utbildningen när den startade. Vi pratade om idén bakom utbildningen, men han var skeptisk. Hans kommentar var att: den har man ju hört förut. Att några stora lokala företag pratat vitt och brett om att ge invandrare chansen och att det i slutändan aldrig hänt något konkret. När jag frågade honom om hans egen utbildning, så visade det sig att han var elektronikingenjör — men att han efter flera år i landet med uteslutande ursäktande avslag på hundratals arbetsansökningar börjat fundera på att flytta någon annanstans.

  Kommer folk hit och arbetar, helst inom det yrke de utbildats för, så bibehålls självkänslan och ökar delaktigheten i samhället. Och arbetar man sida vid sida med gammelsvenskar, så minskar avstånden och svenska sociala normer blir långt mindre främmande. Kommer man å andra sidan hit till passivitet och byråkrati, så uppstår snart gettoifiering, fientlighet och annat otyg — det säger närmast sig självt.

  Arbetskraftsinvandring har jag svårt att se hur det någonsin kan vara ett problem, så länge det finns arbete att tillgå. Flyktinginvandring och anhöriginvandring kan däremot vara problematisk, men den blir inte mindre problematisk av att det svenska samhället inleder kontakten med att behandla de som kommer hit som paria.

  Att prata om muslims kolonialism, förutsätter väl nästan att det sitter någon skäggig gubbe i någon moské i mellanöstern och planerar kolonisering av Europa genom att skicka hit flyktingar. Snarare är det väl så att situationen i stora delar av världen är såpass rörig och rutten, att folk flyr i förhoppning om att kunna leva i säkerhet och välmåga? Det behövs ingen konspiration, det går så bra ändå.

  Fundera på vad det skulle ha blivit av USA, om de haft en syn på invandring och integration liknande vår för halvannat sekel sedan. Miljoner reste över för att söka sig ett bättre liv, men också för att undkomma repressiva europeiska regimer, religiösa samfund och annat skoj.

  Vad gäller bidrag och storleken på invandringen så accepterar jag inte dina premisser. Det är inte fråga om att antingen strypa bidragen, eller strypa invandringen. Det är fråga om att se till att flyktinginvandring är just detta – invandring av flyktingar – och att det samtidigt finns andra enklare vägar in, fast på villkor att man tar ansvar för sin egen försörjning. Det är också fråga om att förändra samhällets normer, vilket tar tid, så att ditt namn eller brytning inte bestämmer om du får chansen till en anställning eller inte.

 18. Vi människor har alltid utvandrad och varit nyfikna vad som finns bortom horisonten. Kanske kan vi få ett bättre liv där??

  Detta har lagt grunden till vår framgång som art i och med att vi nu lever i alla möjliga och omöjliga klimatzoner på vår tjusiga planet.

  Inom en snar framtid, ca 10-13 000 år är det dags för nästa klimatcykel, en istid i bl.a Skandinavien, med 3-4 km tjocka istäcken som kommer att täcka halva norra Europa. Då blir det åter igen dags för våra barnbarns barn att utvandra, ifall de vill överleva.

  I bästa fall har vi då lyckats etablera kolonier på andra himmlakroppar i vårt och andra solsystem.

  Skaninavien började att befolkas från nuvarande Ukraina, efter den senaste istiden, för ca 10-12 000 år sedan. Och all eftersom isen smälte så följde vi efter och etablerade våra samhällen.

  På kort sikt, för ca 100 år sedan utvandrade en stor del av den svenska befolkningen till Nordamerika i hopp om ett bättre liv, och flykt från politiskt och religiöst förtryck här i Sverige.

  Sverige är en ung demokrati, med inte mer än snart över 80-90 år på nacken.

  Vi som lever idag måste tillse att bevara och förbättra demokratin, så kommande generationer får leva under samma friheter som vi har fått göra. Våra förfäder har kämpat och lidit och gett sina liv för den frihet vi har idag…och den skall vi inte ge upp, lika lätt som de, våra förfäder inte gav upp.

  Det finns en framtid, och det är den vi skapar idag.

  Tipsar om att kolla in filmen/boken ”The Journey of Man: A Genetic Odyssey (2002)” av geneticisten och antropologisten Spencer Wells.
  http://news.nationalgeographic.com/news/2002/12/photogalleries/journey_of_man/

 19. Jag fattar !!
  hitler var en hemsk människa som dödade människor med svart hår eller svarta ögon!!
  Han startade ett världskrig typ !
  alla i hela eroupa nästan krigade mot han och hans Elaka Män!
  Han förlorade kriget och Sköt sig själv i huvudet !

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.