FRA-demonstrationen i Gbg

Det var skönt att se alla människor som inte vill vara tysta. Vi var 1200, vilket är bra med tanke på hur pass kort varsel det ändå varit fråga om. Fast vi borde varit 12000, för så viktig är frågan, och långt fler än så är missnöjda.

Väldigt positivt var att de få som innan tåget såg ut att ha förberett maskering gav upp den idiotin. Det sista vi behöver är att klassas som orosmoment, det är vi inte, vi är vanliga människor — väldigt många vanliga människor. Många av oss är allt annat än vana vid att demonstrera. I det ljuset är 1200 deltagare ännu mer imponerande.

Talarna var överlag bra, mest imponerande var LUFs distriktsordförande, vänsterpartiets riksdagsman och liberala studenters vice ordförande, som alla mindes att gränserna inte går mellan partierna, utan tvärs igenom partierna. Mindre bra var Rättvisepartiet Socialisternas talare, som försökte göra det till en klass mot klass-fråga och glömde att liberalerna var precis de som hjälpte socialdemokrater och socialister att pressa fram allmän och lika rösträtt när det begav sig.

Jag skall skriva mer när jag inte sitter på en stentrappa vid Götaplatsen och kisar på en solbelyst skärm…

Till dess, simma lugnt!

Intressant? Andra bloggar om: , , , ,

6 svar på ”FRA-demonstrationen i Gbg”

 1. Taskigt att lägga den samtidigt som en jäkla massa människor är kanonbakis från första dagen på Metaltown 🙂

 2. Mja, jag tyckte nog att den enda bra talaren från det blå lägret var just hon från LUF. Resten stod och mumlade, läste innantill och fick inte fram det de ville säga. Nu ska det i sanningens namn sägas att jag inte såg alla från dem heller.

  Jag är heller inte trotskist, så jag gillar inte RPS tal heller, men jag kan inte undgå att tycka att Kristoffer är en skicklig talare för det.

 3. Min kritik mot Kristoffer från RPS var inte att han var en dålig retoriker, utan att han som trottarna så ofta gör shanghajade frågan för trottesyften.

  LUF-tjejen var skitbra, även om hon hade ett svagt melodramatiskt röstläge, men även vp:s och mp:s talare tyckte jag var helt OK.

  Det jag saknade mest var bredden, det borde ha stått en moderat, en centerpartist och en sosse där och talat också.

 4. Ja, varför dök inte SSU upp egentligen? CUF har väl fått nog med bashing i denna fråga, men MUF:s undanflykt stinker ju partipiska lång väg. Under blockaden mot Wild´n Fresh var de minsann snabba som illrar.

 5. Det var rätt mäktigt med så mycket folk måste jag säga, men det spårade ut lite grann när huliganfalangen började vråla ”Död åt FRA”. Känns inte direkt som om sådant gynnar vår sak.

  CUF var förövrigt med som organisatörer, men det var lite för många bortresta och tidsramarna var lite snäva för att vi skulle hinna få fram en talare.

 6. Ja ord som ”Död åt” eller ”Krossa”, känns lite malplacerat utan tillhörande hammare och skära, eller åtminstone röd-svarta fanor.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.