Ursäkta vad f-n pågår egentligen?!!!

Hos Björn på Bloggen Bent (centerpartist) läser jag:

> Jag hade just ett samtal med en person med nära anknytning till riksdagen och den moderata partigruppen. Enligt den personen har den moderata partiledningen hotat FRA-dissidenter med uteslutning ur partiet om de röstar nej på Onsdag.
>
> Jag har inte hört mycket mera än så, men personen jag har pratat med har en sådan insyn att jag bedömer personen som mycket trovärdig.
>
> Uppdatering: Enligt andra uppgifter så är det svårt att utesluta någon ur partiet för åsiktsskäl utan bara då för organisatoriska skäl, men min källa har i alla fall bekräftat att hotet har delats ut.

Hos Anders på Svensson(socialistiska partiet), läser jag:

> Det har kommit till min kännedom (via kontakter inom riksdagens väggar och i Stockholms överklass) att den moderata partiledningen/riksdagsgruppsledningen hotar de som är mot FRA-lagen med uteslutning ur partiet om de inte följer partilinjen. Detta är som jag ser det, en otillbörlig påtryckning i ett demokratiskt samhälle. Och jag förstår att det i ett sånt läge kan var svårt att gå mot partilinjen i en sån här fråga, speciellt om man är en ung och relativt färsk riksdagsman.

Antingen har Björn och Anders samma källa, som kraftigt missuppfattat något, eller så har deras källor samma källa, eller också har någon verkligen stoppat galoschen i munnen…

Hos Projo läser jag:

> Per Henriksson (m) kommenterade här på bloggen när jag rapporterade om ryktet att Moderaterna skulle utesluta de som ev. röstar emot FRA-lagen:
>
> Detta stämmer inte. Det är ett löst rykte utan någon som helst grund. Ingen kommer att uteslutas. Moderaterna fungerar inte så.
>
> mvh Pär Henriksson, kommunikationschef moderaterna

Käre Pär, jag hoppas du har rätt, men är det inte ganska spännande att två bloggare från helt olika politiska läger har fått samma uppgifter?

Jag trodde också att det verkligen var som du säger: att moderaterna inte fungerar så, men det är tyvärr inte lika självklart för mig längre som det var för bara ett par år sedan. Det i sig borde skicka varningssignaler om att allt inte står rätt till.

Det var på grund av en upplevelse om att liberalismen urholkades som jag valde ett annat parti än erat senast.

Jag har inte varit imponerad av den liberala kompassen inom moderaterna sedan ni hamnat i regeringsställning.

Jag är minst sagt inte imponerad av att partipiskorna viner i FRA-frågan.

Nu är jag inte ens säker på att inte någon stoppat foten i munnen och farit ut i hotelser om uteslutning.

Låt mig uttrycka mig snällt: oavsett sannfärdigheten i att hotelser uttalats mot de som står tvekande i FRA-frågan, så har ni stadigt men säkert ökat på uppförsbacken att återvinna min röst…

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

7 svar på ”Ursäkta vad f-n pågår egentligen?!!!”

 1. Pär Henriksson har också kommenterat på min blogg. Med smma sak som på Projos. Det är möjligt att moderaterna inet fungerar så. Det har jag ingen kännedom om.

  Det finns dock inget som tyder på att min källa är samma som Björns. Det skulle ju dock kunna vara så att bägge källorna sprider ett rykte som inte sant. Men det verkar ju lite osannolikt (fast rykten kan vara otroligt smittsamma). Det hela blir dessutom lite trovärdigare om man beaktar en uppgift i Metro lite tidigare i år.
  http://www.metro.se/se/article/2007/03/15/22/4027-45/index.xml

 2. Anders:

  Om det är andrahandsuppgifter som kommit till din och Björns kännedom, så kan de ha samma ursprung.

  Troligare är att det är en tolkningsfråga, där hårda ord tolkats som hot om uteslutning, typ:

  ”Om du röstar nej i den här frågan, så kan man verkligen ifrågasätta om du har något i regeringen eller ens partiet att göra!!!!!!”

  Det vill säga inte nödvändigtvis ett konkret hot, men en utsaga som lätt kan tolkas som ett sådant.

  Oavsett vilket, så är det oacceptabelt, och det är obehagligt att ens misstanken finns.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.