Att vara kvinna innebär tydligen andra måttstockar

schenpussSchenström gick för några dagar sedan, efter det som Blogge Bloggelito så träffande kallar ”Vino Tinto-gate”. Själv ser jag ut som ett levande frågetecken.

Jag kan inte för mitt liv förstå vad hon har gjort för fel?

Aftonbladet började direkt med att göra sitt bästa för att få det att framstå som någon lösaktig förbindelse på fyllan med olämplig person dvs mediaperson. Det som fick det hela så graverande var a: att hon festade med en politiskt journalist, b: att hon var onykter, c: att hon pussade på en politisk journalist. Jag slår vad om att a och b inte skulle räckt långt utan c. Pussen var sprängstoffet som gjorde drevet möjligt att inleda.

Problemet är bara det att Pihlblad är bög inte ens i garderoben, utan fullt öppet med pojkvän och allt. Så hela den romatiska storyn är platt fall. Pussen var ungefär lika allvarlig som när väninnor pussar varandra, eller vänner om man inte umgås i homofoba kretsar. Det är möjligen för personligt, men knappast vad artiklarna får det att framstå som.

Sen kan man ju ifrågasätta om vi verkligen vill ha politiker som inte kan vara mänskliga? I mänsklighet ingår att knyta vänskapliga och även personliga band, och att ”släppa ut håret” då och då, för att låna från engelskan.

###Dubbla standarder

Skulle Ulrika dessutom hetat Ulrik och haft genitalierna utanför kroppen istället för inne i medan Anders hette Andrea med motsvarande förändring, då skulle Ulrik troligen ryckt på axlarna och konstaterat att hans privata relationer inte nödvändigtvis påverkar hans yrkesutövande. Möjligen skulle då Andrea suttit värre till, och fått se sig utfrusen — ungefär som väl vald väderpresentatös som blivit plåtad i kavaj utan skjorta…

Vår standard på den punkten är så dubbel att jag får kväljningar. Det är fortfarande samma grej som när jag gick i skolan: att brudar som hade många killar var horor, medan grabbar som hade många tjejer var supercoola.

När drevet börjat fatta att pussen var en riktig icke-nyhet, så sköt man istället in sig på den otvungna relationen och fyllan. Nyheten var nu, och utmålades som om den alltid varit, att hon möjligen varit full samtidigt som hon hade jour på jobbet.

Om det kan man ju tycka mycket. Men frågan är väl snarast om hon riskerat att göra en ny tsunamifadäs på grund av lite för mycket promille. Det skulle kräva hyfsat hög sådan, plus en god släng dåligt omdöme om den egna förmågan under alkoholpåverkan. Dessutom skulle allt sådan behöva kombineras med att hon var den som satt på korten, utan hjälp.

Svaret på den frågan är nog utan vidare nej. För det första var hon nog knappast ensam ansvarig, utan kunde utan vidare lämnat bollar vidare om de var mer än hon mäktade med. För det andra så blir frågan absurd, eftersom någon på hennes position i så fall får bli nykterist — i hennes position är man aldrig helt ledig.

Möjligen kan man säga att vi ytterligare en gång fått se prov på hur otur, och ovana, spelat regeringen ett fult spratt när de valt strategi för att hantera en kris. Det är inte lysande att å ena sida inte spela med helt öppna kort, och å andra sidan inte rida ut krisen.

Man kunde gått vidare på det inledande spåret att det inte fanns en nyhet överhuvudtaget, men i så fall borde man nog spelat med helt öppna kort. Eller också kunde man redan på ett tidigt stadium tillsätta en internutredning, och därmed matat vargflocken. Som det är nu har man gjort varken eller, vilket gör att man sitter med Svarte Petter, trots att det faktiskt i största allmänhet är en riktig icke-affär.

Jag tror regeringen behöver fundera noga på hur man egentligen hanterar ”affärer”.

Media behöver rensa upp i sina dubbla standarder.

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , ,

7 svar på ”Att vara kvinna innebär tydligen andra måttstockar”

  1. Ha betalt och vara i tjänst och vara i gungan och slira på tungan – det verkar inte överensstämma med förutsättningarna!

  2. Nja, får nog instämma med salomo, man kan inte vara så yr som hon var när man har jouransvar. Tror att det hade varit svårt att komma ifrån även med skickligare mediahantering och även om det varit en Ulrik som suttit där.

  3. salomo och jens: Ni menar att vin för 200-300 kronor skulle göra er så berusade att ni inte skulle klara av att sköta en jour som går ut på att vidarförmedla information? Vin intaget är ju mindre än en normal middag som bjuds hos kungen.

    Nej, det är en stor vendetta ifrån Aftonbladet för att deras största informatör inte gav så mycket information som då hon var presschef. Läs vad Claes de Faire skrev i sin blogg på resume.se!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.