Men seriöst Kennerfalk, står du för idiotierna du skriver?

Läst på Peter Kennerfalks s-info blogg:

> Till skillnad från fackförenings hataren med polskt påbrå som sitter i kapitalets knä och påstår sig vara samhällsdebattör.
>
> Sanningen är nog den att han är en samhällslögnare.
>
> Att få lön och priser av sin arbetsgivare när man driver deras syn på arbetsmarknaden gör nog att vem som helst frestas att ta till vilka lögner och halvsanningar som helst.
>
> Som den dreglande hunden, fastbunden vid hundkojan, väntande på ett köttben från husse fortsätter polacken att sprida sina hemmasnickrade teser om livet på landets arbetsplatser.
>
> Ord som fnask, svartskallar och många andra vokabulär har alltid fyllt hans artiklar.
>
> Men någon annan ambition än att fylla sin plånbok och bankböcker har aldrig denne rabbulist haft.

Har inte jag hört liknande demagogi någon annanstans? Jo JUST det, det har jag, men då var det brunskjortor som stod för verbaliteterna.

Att det är Maciej Zaremba han syftar på behöver man knappast vara detektiv för att klura ut. Få samhällsdebattörer eller journalister har väl varit så rakt på sak och blodigt träffsäkra som just Zaremba. Istället för att nöja sig med fackets tolkningsföreträde och verklighetsbeskrivning, så valde han att se situationen från helt andra hållet.

Zaremba valde att slå hål på myten om den utnyttjade polska/lettiska byggarbetaren genom att göra världens enklaste sak — fråga honom. Istället för att komma med en massa lösa påståenden, så tog han reda på vad de som kom hit tyckte om saken. Men det gör honom väl till en jävla polsk rabulist: att inte köpa fackets verklighetsbeskrivning rakt av?

Överhuvudtaget andas Kennerfalks inlägg samma anda som resulterade i ”go home”-skanderandet. Det är en obehaglig attityd, som både visar på intolerans mot argument som inte stödjer den egna ståndpunkten, och på en sunkig narcissistisk trångsynthet förklädd till ”rättvisa” och ”solidaritet”. Jag vill helst inte spekulera mer i attityden, men den ger mig dålig smak i munnen. Å andra sidan smakar det fortfarande gammal råtta så fort jag tänker på Vaxholm, och att det är en del av den bejublade ”Svenska Modellen” som skulle försvaras inför EU-domstolen.

Fasen Peter Kennerfalk, att du inte läser det du skriver och skäms!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

2 svar på ”Men seriöst Kennerfalk, står du för idiotierna du skriver?”

  1. Tydligen läste Kennerfalk sitt inlägg – och tog bort det.
    Olycksfall i arbetet, eller den otyglade sanningen – sanningen om Kennerfalk.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.