Och det falska påståendet var…

Vilket är falsktFör ett par dagar sedan gjorde jag bloggutmaningen med fem påståenden varav ett falskt.

Jag hade faktiskt fler på lager, men bestämde mig för att inte vika ut mig alltför mycket… Vissa saker är helt enkelt inte allmängods. Sen kanske jag är lite yvigare än de flesta med vad som ÄR allmängods 😀

De påståenden jag kom med var:

* Jag har blivit beskjuten.
* Jag har varit efterlyst.
* En serie nakenbilder på mig tillsammans med en flicka stals från en utställning och är fortfarande på vift.
* Jag har sagt nej till att sälja en låt till en större amerikansk artist.
* Jag har haft Janne Schaffer som barnvakt.

Vill ni veta vilket som är falskt så…

Jag börjar med de som är sanna:

####Jag har haft Janne Schaffer som barnvakt

Stämmer utmärkt, han och min far spelade i samma band då det begav sig. Så jag har varit bebis i kretsarna kring Schaffer och Ted Åström med flera.

####Jag har sagt nej till att sälja en låt till en större amerikansk artist.

Den blev lite övertolkad här och där, man kan få för sig att det var Prince eller nåt sånt. Men tyvärr var det bara en av alla dessa r&b kloner. Minns faktiskt inte ens namnet, får fråga de andra som var inblandade.

Hur som haver så hade vi skrivit ihop en ganska funkigt rockig låt med bra driv.
Vi var till och med på tapeten för ett par amerikanska bolag själva — skulle till det stora äpplet och spela på CBGB:s. Det sket sig fullständigt och allt drogs i långbänk och sköts fram flera gånger. Under tiden kom erbjudandet att sälja låten — vilket vi sa nej till.

Så här i efterhand skulle jag nog sålt den, det hade varit kul att få lite creds. Istället drogs vi ut som gummiband tills vi inte orkade längre och bandet sprack.

####En serie nakenbilder på mig tillsammans med en flicka stals från en utställning och är fortfarande på vift.

Ett par kompisar deltog i en studentikos fotomaraton i Uppsala — 24 bilder på lika många timmar. De hade fått för sig att alla bilder skulle anspela på sex. Ju fler bilder som tagits desto grövre blev det… Jag gracerade några av bilderna, mer eller mindre mot bättre vetande. Stor humor var det när en bild med vitala delar av mig hållna av en flicka på knä hamnade i UNT, det hade jag *inte* riktigt räknat med… Halva bekantskapskretsen grymtade om att exhibitionisten inte förnekade sig :mrgreen:
Sen försvann som sagt mina fotografier och några andra ur serien från utställningen, det är tur att jag inte är pryd eller speciellt paranoid av mig.

####Jag har varit efterlyst

Mmm det har jag, i drygt en vecka, utan att ens veta om det själv. Det hade att göra med lumpen och sjukintyg som inte kommit dit de skulle — och naturligtvis totala idioter till utbildningsförrättare. Så fort jag fick klart för mig att jag var lyst, så stegade jag till polisstationen och förklarade läget. Jag kan säga att polismannen som förhörde mig inte var road alls, och det var inte mig han var sur på — ärendet avskrevs på stående fot.

####Jag har blivit beskjuten

**Nehepp, det har jag inte.** Inte såvitt jag vet i alla fall 😉
Att jag kom på just det som påstående är för att jag vid ett par tillfällen i mitt liv befunnit mig i fel ända av ett handeldvapen, men det är en annan historia.

7 svar på ”Och det falska påståendet var…”

 1. Va? Inte blivit beskjuten? Men det har faktiskt jag blivit – fast inte på riktigt, egentligen. När jag var elva år lekte jag och en kompis med ett gevär vi hade ”lånat” efter en rävjakt. Min kompis satte en kula i marken en halv meter till vänster om mig. Min kompis fick utegångsförbud i två veckor, ingen veckopeng på ett halvår, och hans mor sålde hans fars vapen på studs. Jag förstod aldrig vad som var så märkvärdigt.

 2. Jag tror nog att du skulle ha förstått om kulan hamnat en halvmeter närmare… :S

  En ultraimpulsiv och rätt självdestruktiv halvbekant var på ett party och plockade ner en hagelbössa från ett vapenställ.

  Tung som den var föll pipan snabbt mot marken och pekade mot hennes fot. Ägaren sa: ”passa dig, det sitter patron i”.

  Hon fick en impuls och undrade hur det skulle kännas att trycka av. Det kostade henne en halv fot, men räddade troligen hennes liv — hon genomgick en rejäl personlighetsförändring.

 3. Tyvärr är mina erfarenheter av skjutvapen av det där slaget. I lumben på en övning blev vi ”överfallna” på natten och skulle springa ut i värnen och panga loss med lösplugg. Tyvärr fick jag inte med mig öronskydden och dök ned i ett dike med tjugo skjutgalna killar på varsin sida. När de pangade loss sprack min trumhinna på vänster öra. Den dag idag har jag nedsatt hörsel på det örat.

  En annan gång när vi skulle öva vakthållning var jag utrustad med en egyptisk kpist som fick eldavbrott hela tiden, och när den kille som utpekats som buset kom springande mot mig med en träknivattrapp fick jag naturligtvis eldavbrott och bestämde mig för att markera med bössan som en klubba. Tyvärr tog kolven ut en tand på killen.

  Skjutvapen är något jag håller mig borta från. Jag misstänker någon sorts respons a la Pavlovs hundar här.

 4. Själv har jag nedsatt hörsel på höger öra efter att ha fått en kinapuff slängd mot mig, den exploderade såpass nära att jag brände mig i hörselgången.

  Vad menar du förresten med att du inte har något att skriva som påståenden? Du kom ju just med ett som skulle platsat.

 5. @Jan E

  Blocket och pennorna kommer fram ibland, sen in i datorn och göra om till digitalt. Jag använder det i mitt yrkesliv när det passar, men mest är det på kul.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.