Facket tycker inte om kritik

I Expressen/GT/KvP skriver facket irriterat över mediernas sätt att behandla HRF-blockaden mot Wild’n Fresh i Göteborg.

De anklagar tidningarna i Sverige för att vara borgerliga, och för att därför måla ut facket som bovarna i dramat. Själv tycker jag rapporteringen har varit rätt balanserad. Ledarsidorna däremot visar var tidningen står, vilket är helt normalt.

De upprörs över att Fredrick Federley och Maria Kornevik uttalat sig:

> Och när skandalen inträffar, något som inte inträffat i Sverige sedan 1920, att ett politiskt parti direkt lägger sig i en konflikt mellan arbetsmarknadens parter som centerpartiets riksdagsledamöter Fredrik Federley och Maria Kornevik Jakobsson gör när de jämför facket med maffia och motorcykelgäng, får det löjligt nog betydligt större uppmärksamhet än det faktum att HRF gör det här för de unga tjejer som arbetar på salladsbaren!

Jag visste inte att riksdagsplats medförde munkavle? Sen kan man ju påpeka att de helt tydligt INTE pratat med de ”unga tjejer som arbetar på salladsbaren”, för skulle de gjort det skulle de vetat att de inte var önskvärda. De ”unga tjejerna” är nämligen skitförbannade på HRF, och det har jag _personligen_ hört dem säga när Sofia inte varit närvarande.

De är också förnärmade över att proportionaliteten och omdömet i deras aktion ifrågasätts:

> Tidningarna har skrivit spaltmeter om hur fånigt det är av HRF att ”ge sig på” en så liten arbetsköpare, och att man borde hitta ”större och värre” offer att ge sig på.
Men det är här de har fel!
> Om facket ignorerade de små firmorna skulle vi svika större delen av våra medlemmar.

Snälla människor, här pratar vi om en firma som ger betalt i samma storleksordning som era kollektivavtal — trots att ägarinnan själv inte vågar ta ut så mycket. En firma som betalar skatt och har försäkringar för sina anställda. Det finns en uppsjö av firmor som betalar hälften så mycket, inte betalar skatt och inte har någon trygghet alls för sina anställda. Inser ni inte att ni silar mygg och sväljer kameler måtte ni vara helt miljöskadade.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,