Grova fel och medvetna(?) misstag.

Gardebring försöker sammanställa en [lista över de grövsta fel](http://gardebring.com/2006/06/228.html) som begåtts i samband med ThePirateBay-affären. Läs och komplettera.

Sen skall jag ägna mig åt lite machiavelliska spekulationer, även om det gäller att hålla balansen så att man inte villar bort sig i tok.

Aftonfabler [har med en konversation](http://www.aftonfabler.se/viewarticle.php?pid=35) med SSP AB:s grundare, SSP stod för en av de serverhallar som raidades.

> Efter ca 30 minuter fick dom klart för sig hur saker låg till och att det var min hyresgäst dom ville åt (PRQinet) och egentligen var det ju PRB dom ville ta??? Efter ett par timmar kom Vans och en mindre lastbil och det börjades bära datorer i mängder.
>
> Med sig tog dom även Routers och Switchar samt mediekonverterare
>
> Det var med nöd och näppe som Bimbo (denna server) och SH-beta inte åkte med.
>
> Tack vare ett oerhört engagemang och ansvarstagande från PRQs personal (som nu inte sovit på 2 dygn) är vi nu on-line!

Med tanke på hur man gjort en näst intill total renrakning av alla servrar kopplade till PRQInet, så börjar en misstanke infinna sig hos mig att man inte är fullt så inkompetent som jag trodde från början. *Observera att det som följer är ren spekulation från min sida, rena foliehattskonspirationen*, men kan ens polisen vara så IT-inkompetenta att de inte inser vad som händer när man tar rubbet?

**<konspirationsteori-foliehattsvarning>**

En alternativ och obehagligare förklaring är att man tar allt för att rycka undan mattan under PRQ oavsett om det leder till fällande dom eller inte. Ta alla deras resurser till dess de självdör av resursbrist, förlust av kunder och allt annat strul som kommer av att allt de och deras kunder investerat står och ruttnar hos polisen.

För att fortsätta den machiavelliska spekulationen, så saknas inte skäl. Tryck utifrån och/eller uppifrån, beroende på var ett sånt beslut fattats; ett oklart rättsläge som långt ifrån säkert garanterar att en rättsprövning skulle ge ett ”fördelaktigt” resultat; skillnaden i avskräckningseffekt mellan en normal och ganska anonym rättsprövning och en stor razzia med flera gripanden och gapande tomma serverhallar; en sekundär avskräckningseffekt som får leverantörer att tänka sig för både två och tre gånger innan de tar sajter som TPB, Piratbyrån med flera som kunder.

Skulle en insats haft rimliga proportioner mot rättsläget och situationen, så skulle det troligen inte haft mycket mer effekt än att saken undersöktes innan den lades ner för att fällande dom troligen inte kunde nås. Möjligen skulle det gå till rätten och antingen förkastas helt, eller leda till ett litet bötesstraff – något som knappast skulle tillfredställa APB eller deras uppdragsgivare.

**</konspirationsteori-foliehattsvarning>**

Skulle mina foliehattsmisstankar ha något med verkligheten att göra, så finns nog både en och två som är mer än en aning nervösa nu när katten tittat ut ur påsen.

Skulle spekulationen ha något med verkligheten att göra så skulle det vara en skandal av proportioner som är svåra att ens överblicka.

Som sagt jag spekulerar och aktar mig för att peka finger mot personer, men jag skulle inte bli förvånad om spekulationerna har någon förankring i verkligheten.