Den politiska kompassen

Political CompassGenom rationalisten hittade jag den ”politiska kompassen”, ett skoj test för att se hur du ligger på den politiska skalan.

Resultatet har två axlar ett för traditionellt höger vs. vänster och ett för auktoritär vs. libertariansk. Många bloggare tycks hamna höger ner, så jag är väl inte helt unik 😀

Testa du också, trots att det är allt annat än vetenskapligt så verkar det träffa ganska rätt. Det enda jag saknar är den tredje dimensionen den som handlar om miljö.

4 svar på ”Den politiska kompassen”

  1. Politiska kompassen är en gammal personlig favorit 🙂
    när jag testade sist hamnade jag nästan exakt på samma ställe som du, långt ner på ”personliga” skalan och nära mitten på den ekonomiska. Stämmer ganska väl på mig också. Även om många tror att jag står nånstans på ekonomiska högra ytterkanten 😉

  2. Man låter väl mer dogmatisk när man bloggar, eller? I verkliga livet ser man inte saker så svartvitt. Samtidigt så är frihetsidealet faktiskt viktigare än det ekonomiska perspektivet. I de flesta fall kommer ju det senare av det förra… :mrgreen:

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.