Vad är en fyllegrej?

[En fyllegrej – Aftonbladet art.](http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,643459,00.html)

En fyllegrej är att ha pratat skit, att vakna upp i fel säng, att upptäcka att man bjudit lite väl och är pank, att ha jiddrat med en dörrvakt eller häftat lite väl mycket på tilltänkt ragg. Det är sådant man skäms över och lovar sig själv att man aldrig skall göra igen. Att sparka någon i huvudet för att de påpekat att en portuppgång och en offentlig toalett inte är samma sak är ingen fyllegrej. Det är ett tecken på att man behöver hjälp. Om man är så labil borde man dessutom låta bli spriten överhuvudtaget.

Killen tävlade i kampsport. Han borde alltså varit mycket väl medveten om hur farliga sparkar mot huvudet egentligen är. Snacka om att sakna känsla för proportioner…

Det enda sätt han skulle kunnat få lite respekt av mig, hade varit om han självmant anmält sig till polisen. Synd om honom har jag mycket svårt att tycka. Eller för att nyansera lite: Hade han inte mått dåligt så hade jag ansett honom helt omänsklig, men det innebär inte att hans ånger ursäktar något.

13 svar på ”Vad är en fyllegrej?”

 1. ingen vet vad som igentligen hände så sluta skriv massa skit.ni vet inte vem som gjorde nått och inte.

 2. Hördu Emma.

  Vem som gjorde/sa vad till vem är fullkomligt ointressant om inte handlingen bestod i att killen som dog drog kniv/pistol/järnrör och började vifta, då pratar vi nödvärnsrätt och det är en helt annan kopp te.

  Jag skriver utifrån de fakta jag har. Jag påstår mig inte veta vad som ”egentligen” hände, det tycker jag är polisens och rättens sak att reda ut.

  Däremot tycker jag gott jag kan kalla ursäkten lam.

 3. Blev alltför förbannad för att skriva klart det jag börja på.
  Förjävligt är det enda jag kan säga. Särskilt efter idag.

 4. Det är väldigt tråkigt att rätten inte kunnat klargöra händelseförloppet på ett bra sätt. Men de kan inte döma utan att ha en klar bild och rimlig bevisning.

  Vad som är oroande är att inte bara männen själva, utan även andra vittnen till dådet tycks ha ”glömt” vad som hände. Om det är för att skydda sina polare fattar de inte vad de gör. Om de blivit hotade till tystnad är det ett sorgligt kapitel som tycks bli vanligare och vanligare.

 5. Jo, men det förstår du väl!?!

  De måste få utlopp för sin sexuella frustration över att vara värdelösa i sängen (pga all drogskit (inkl alkohol) de använder)!!

  Här finns en beskrivning på vad jag menar (se bifogad länk).

  En mer passande text hade varit ”Vi ska supa och slåss, smitta brudar förstås, känna draget i stan…………”
  Det brukar ju vara det enda sånt här drägg duger till!

  http://www.vittring.se/Diskografi/skivor/gpl.htm#varn

  http://www.vittring.se/Diskografi/skivor/gpl.htm#cen

  Ett annat exempel är de LOSERS som misshandlade en kille samtidigt som de filmade händelsen, ropade ”Double jam” och ”Hur många poäng?”.

  Vad är egentligen ”Double Jam”??
  Är det något tönt-uttryck hämtat från någon TV-såpa??
  Och vad ska ni som misshandlade med dessa ”poäng” till?
  Är det för någon ”rankinglista” över vem som ska ligga med och tråka ut de blåsta brudarna ni umgås med??

  Hela den här stilen med att supa, skräna, slåss, etc för att ”Visa sig störst, bäst och vackrast” (av vilka de är ingetdera) är så otroligt löjlig att det ens inte är värt att skratta åt!

  LEKSKOLEFASONER (undrar om de har slutat att använda BLÖJOR än *garv*) är en mycket passande beskrivning på dessa LOSERS beteende!!

 6. Vissa ser bara vad dom vill se.
  Oxh det gör de flesta som skrivit inlägg här.
  Man vet aldrig om det hände ngt innan.
  Ok att han överdrev det ser man men att han kanske provocera kan
  man inte förneka.
  Tänk på det.
  P.s. Sluta va så trångsynta

 7. Alex vad menar du?
  Skulle det finnas någon form av provokation (kort om det som innefattas av nödvärnslagen) som försvarar att man sparkar någon i huvudet?

  Jag har blivit extremt provocerad ett antal gånger i mitt liv, men aldrig någonsin har jag känt mig frestad att sparka någon i huvudet, eller sparka på någon som ligger.

 8. Men käre Marcus hade du läst mitt inlägg ordentligt så hade du märkt att jag sa att han gick över gränsen.
  Det jag sa var att ni inte ska gå och rita upp hela historien men det lilla ni ser. Och hur blinda kan vissa va och inte se att han är mulatt.
  Men folk vill gärna se att han är invandrare .
  Va tycker du om det Marcus?

 9. Alex. Du skrev att han överdrev och sedan sa du att han kanske blev provocerad. Det är för mig ungefär lika lamt som antipälsdemonstranten som står utanför affären med det inslagna skyltfönstret – och som säger att: ”Det är iofs fel att slå in skyltfönster, men man kan ju förstå att vissa djurrättsaktivister är upprörda”.

  Vad betyder överdrev? Hade det varit OK om kocken kommit därifrån med några lösa tänder, blåtiror och näsblod? Kanske ett knäckt revben eller två inte varit så farligt?

  Jag hade inte blivit så upprörd om det varit ett ömsesidigt slagsmål på någorlunda lika villkor, folks ilska kan leda till överdrifter. Men i detta fall framgår det tydligt av vittnesmål att den döda kocken jagats ifatt och sparkats ner.

  Att överfalla och misshandla någon är fel om man än blir aldrig så provocerad, det finns ingenting som kan göra det acceptabelt. Den enda ursäkt för att skada någon som håller streck, är när det omfattas av nödvärnslagen – punkt.

  Din sista vinkel borde jag egentligen inte ens behöva kommentera, men gör det ändå.
  Jag har aldrig i hela mitt liv varit rasist, främlingsfientlig eller mot invandring.
  Min vänskapskrets är politiskt/religiöst/kulturellt/etniskt blandad därför att jag umgås med sådana jag tycker om, inte med sådana som passar en mall.

  Var det tydligt nog?

 10. Vad var din första slutsats om hans ursprung första gången du såg detta, att han var en invandrare eller mulatt? Svara ärligt.
  Vad får dig o tro att dom inte starta det hela på ngt sätt eller sprang fram och stod exakt framför hans ansikte och skrek när dom att han var ensam. Tror du inte att dom tänkte att dom va en mer och kände sig överlägsna över killen.?
  Och sen när det visar sig att killen kan försvara sig så blev det andra toner och det va ju synd eller.
  Det kunde lika gärna vart mulatten som låg nere nedslagen.
  Och försök inte få mig att se ut som den ”onde” ja sa aldrig att våld löser något, lägg inte in ord i min mun.

 11. Alex

  Jag hade faktiskt ingen aning, och **det skulle inte spelat någon roll**.

  Nu skall vi se: På ena sidan en nykter kock m. ev. följeslagare som just slutat sitt jobb, men som har ”fräckheten” att bli störd av att någon använder en portuppgång som offentlig toalett. På andra sidan en kampsportskille m. ev. följeslagare som onykter och kissnödig begagnat samma portuppgång.
  Nummer två blir irriterad på nummer ett för att han påpekar det uppenbara – tydligen väldigt irriterad.
  Oavsett allt annat så springer nummer två efter nummer ett och sparkar ner honom.
  Så långt finns, såvitt jag vet, endast en version av förloppet. Det som saknas är vittnen som är villiga att beskriva det exakta förloppet och vem som gjorde vad.
  Mr. Kock får så allvarliga skador på kropp och huvud att han avlider. Person/Grupp nummer två lämnar platsen innan polis, eller för den delen medicinsk hjälp anländer.

  Vad egentligen är oklart? Pissgänget sparkade ner kocken, sen stack de – han fick ligga där döende. Om så förövaren sen skulle vara marsian med antenner och söt liten svans så är det fullkomligt ointressant – men nu var han svensk, om än kanske inte blond och blåögd. Att överhuvudtaget göra det till en fråga om ”svenskhet” spelar bara ljusskygga och invandrarfientliga element i händerna. Skulle någon kommit hit och skrivit, ”Typiskt blattar”, eller något liknande idiotiskt skulle det osat svavel om min replik. Jag har noll och intet till övers för den attityden och det skulle du **veta** om du kände mig, eller hade bemödat dig att läsa andra inlägg på denna blogg. [Låt](http://fridholm.net/2005/06/13/g8s-avskrivning-for-lite-for-sent/) [mig](http://fridholm.net/2005/12/02/socialstaten-och-humanismen/) [tipsa](http://fridholm.net/2005/09/12/58/) dig.

  Och du pratar om att lägga ord i mun, du som försöker misstänkliggöra mig som någon slags smygrasist? Städa framför egen dörr!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.